Música

Doctor Prats, cap de cartell escaldenc

La banda catalana actuarà dijous dia 25. El programa musical festiu tancarà dissabte amb Tribute a Queen.

Doctor Prats, cap de cartell escaldenc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Doctor Prats, formació creada el 2015 i que des d’aleshores s’ha anat fent un forat important entre els seguidors de la música catalana més festiva, encapçala el cartell de la festa major a Escaldes-Engordany. Actuaran la nit de Sant Jaume, dia central de la festa, al pàrquing del carrer dels Veedors. Serà el plat fort d’una festa que enguany completa la proposta musical amb un concert de Tribute a Queen, l’actuació que precisament tancarà la festa dissabte dia 27. El dia previ hauran estat els discjòqueis de 40 on Tour els encarregats de protagonitzar la part musical més centrada en el públic juvenil.

La Unió Pro-Turisme escaldenca ha comptat enguany amb un pressupost de 93.000 euros per contractar els actes del programa festiu, la mateixa quantitat de l’any passat, segons va explicar la presidenta de l’organisme, Dolors Artuñedo.

Amb aquests diners els organitzadors de la festa han optat per una programació també similar a la de les últimes edicions, on el cap de cartell és un nom que engresqui el públic més jove (això després d’uns anys que havien apostat pel revival, amb noms del pop espanyol veterà, com La Unión). A banda, per descomptat, les propostes més arrelades entre el públic d’altres edats, començant per l’orquestra Maravella, pràcticament un sine qua non de la festa major escaldenca. La programació de ball per a adults es completa amb l’orquestra Tropicana, que actuarà –també al Prat del Roure, com l’anterior– el divendres, dia de Santa Anna. La tercera proposta d’orquestra serà Swing Latino, una formació en aquest cas polivalent: actuarà primer com a grup de versions de cara al públic més jove, al pàrquing dels Veedors, i després en format d’orquestra amb música per als sèniors.

Pel que fa a la banda estrella de la festa, Doctor Prats ve avalada per premis com el que va rebre de la revista Enderrock pel videoclip de la cançó Caminem lluny. No és, per cert, una formació aliena als escenaris del Principat, pels quals ha passat en diferents ocasions, en el marc de les festes majors; sense anar més lluny va formar part del cartell de la d’Andorra la Vella l’any passat.

El senzill Tu fas va ser la cançó en català més difosa a les principals radiofórmules de Catalunya del novembre del 2018 fins al febrer del 2019, segons les llistes oficials. I la banda es va embarcar ja el 2017 en gires que la van portar a actuar a països europeus, com França, Hongria, i fins i tot es va atansar al Japó.

tracking