Celebració

Desè aniversari de l'Institut d'Estudis de l'Alt Urgell

Desè aniversari de l'Institut d'Estudis de l'Alt Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell celebra el desè aniversari amb un programa d’activitats que s’inicien avui –amb una visita a l’ermita de Sant Ponç d’Alinyà (Fígols i Alinyà), conduïda per Carles Gascón– i s’allargaran fins al dia 16 de novembre. En total, s’oferiran vint-i-dos activitats.

Al juliol l’historiador Pau Chica oferirà la xerrada Camins de vida i mort. La frontera alt-urgellenca durant la II Guerra Mundial a Arcavell (Valls de Valira) el divendres 19. El diumenge 28 es farà una caminada des d’Ansovell fins a l’ermita de Boscalt (Cava) guiada i comentada per diferents membres de l’Institut d’Estudis. Durant el mes d’agost s’oferiran diferents activitats incloses en iniciatives ja existents i consolidades, com el Festival Càtar del Pirineu Català o la Baixada dels Raiers de Coll de Nargó. El mes de setembre Pilar Aláez farà una visita comentada a les esglésies de Sant Vicenç d’Estamariu i de Sant Martí de Bescaran el dissabte 14, i el dissabte 21 Jordi Pasques i Climent Miró guiaran una caminada des de Bóixols fins a Taús, seguint la cabanera. El divendres 27, Carlos Rizos oferirà la conferència Miquel Dòria, un jesuïta i poeta d’Arfa a l’exili borbònic, a Arfa.

A l’octubre hi haurà l’XI Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs i el mes de novembre, una caminada comentada pel Canal de l’Olla i Segalers, i per posar punt final als actes se celebrarà la V Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell a Organyà.

tracking