Arquitectura

Cal Pal inaugura el primer curs de pedra seca

L'activitat, que compta amb un total de 52 alumnes, s'imparteix finalitza a l'octubre amb una pràctica basada en la construcció d'una cabana

Cal Pal inaugura el primer curs de pedra secaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LL'espai sociocultural situat a la Cortinada, Cal Pal, ha inaugurat aquest matí el primer curs d'artesans de la tècnica anomenada pedra seca. L'activitat, que compta amb 52 alumnes, es basa en una formació pràctica per a la construcció amb aquesta tècnica, tant en obres noves com a la restauració d'estructures històriques. El curs també té l'objectiu de dotar qualsevol professional a fer intervencions al país i la difusió dels valors de la Unesco sobre l'arquitectura i del paisatge de la pedra seca per tal de conscienciar i conservar aquest patrimoni mundial. En aquest sentit, lapropietàriade Cal Pal i impulsora de la difusió d'aquesta tècnica, Maria Reig, ha destacat que l'activitat és indispensable per recuperar l'estructura lligada a la història d'Andorra.

El curs s'impartirà durant quatre jornades, entre avui i el 21 de juny, tot i que es preveu que almesd'octubre es realitzi la segona formació que consisteix en la construcció d'una cabana de falsa cúpula i una volta de mig punt.

tracking