Música

Fusió de clàssica i pop-rock nacional, avui a Ordino

Fusió de clàssica i pop-rock nacional, avui a Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Auditori Nacional acull aquest migdia el concert de primavera que interpreten els membres de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) acompanyats d’alumnes de L’Animal Escola de Teatre, i per primera vegada compta amb la participació de cinc artistes de l’àmbit del pop i el rock del país: Madretomasa, Lluís Cartes, Quim Salvat, Flour Flags i Pali.

Albert Gumí, director convidat i artífex de la proposta de programa, juntament amb Oriol Vilella, Les músiques populars entren a la sala de concerts, ha estat l’encarregat de preparar els intèrprets per oferir el primer concert participatiu de la temporada 2019 durant les últimes setmanes.

El concert presenta un repertori en el qual la música popular d’abans i d’ara és la protagonista. El passat i el present de la música es fusionen en aquest programa per a crear una experiència diferent. Les obres de Vivaldi, Händel, Piazzolla i Murrill, interpretades per la Jonca il·lustren alguns dels estils musicals dels darrers tres segles d’història; mentre que els temes de rock, cançó d’autor, pop i flamenc de Madretomasa, Lluís Cartes, Quim Salvat, Four Flags i Pali, amb arranjaments orquestrals d’Albert Gumí, sonoritzen la música que es crea actualment a Andorra. Aquesta fusió permet als joves intèrprets, sota la mirada de professionals, experimentar la modernitat musical del país sense viure d’esquena als grans èxits del passat, apunta Gumí.

tracking