Un taller de 'calaveritas' i les sessions de cine, noves propostes del cicle 'Geografies'

Un taller de 'calaveritas' i les sessions de cine, noves propostes del cicle 'Geografies'COMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino continua acollint la tercera edició del cicle Geografies, dedicat en aquesta ocasió a Mèxic. Avui se celebra el primer dels tallers programats: a les 11 hores, amb l’artista Ruth González i que va omplir totes les places disponibles. En la sessió es mostrarà als participants com decorar calaveritas de sucre, una mena d’ofrenes que destaquen pels seus colors vistosos i es fan en memòria dels difunts. González és una de les dues artistes que exposen a l’Era els seus treballs fins al dia 19 de maig, exposició que porta per títol Fashion Dead. Una sèrie d’obres sobre paper de format petit i mitjà, amb les quals fa una crítica a la banalitat de les modes i el culte al cos.

Etiquetes:

L’altra de les exposicions que es poden visitar a la mateixa Era ve signada per Pedro García Villegas, que a Frida. Llum i ombra, treballa amb l’icònic rostre de l’artista mexicana Frida Kahlo.

Pel que fa a les propers propostes, les sessions de Cinema a l’Era s’estrenen demà, a les 19 hores, amb la projecció de les pel·lícules La ley de Herodes, de Luís Estrada, una comèdia sobre la corrupció política, i El Violín, de Francisco Vargas, que narra la història d’un pare i un fill, músics rurals compromesos amb la guerrilla.

El periodista, geògraf i director de la revista Viajes National Geographic i fundador de la publicació Cuerpo Mente, Josán Ruíz, va protagonitzar la conferència d’ahir a la tarda, una proposta per descobrir la cultura huiloche i el consum ritual del peiot.

L’editor de Kairós, Agustí Paniker, torna a Ordino (ja hi va ser en l’edició anterior, sobre l’Índia) per agafar el relleu a Ruíz i donar a conèixer la dimensió més mística i espiritual de la cultura mexicana; serà dilluns 13 de maig a les 19 hores, amb la conferència La traïció dels déus asteques.

tracking