Projectes

El comú no ha demanat l'informe a Patrimoni per a l'arc de leds

El departament reclamarà els plànols amb el punt exacte on es pretén aixecar per si contravé el que marca l’entorn de protecció del pont de la Margineda

El comú no ha demanat l'informe a Patrimoni per a l'arc de leds

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un arc de 30 metres de llargada i profusament il·luminat amb led? La idea presentada pel comú d’Andorra la Vella per construir una entrada “emblemàtica” a Santa Coloma ha fet saltar les alarmes al departament de Patrimoni Cultural. El projecte pot trobar-se en el perímetre de protecció del pont de la Margineda, un Bé d’Interès Cultural (BIC), sense que el comú hagi demanat encara el preceptiu informe al departament. Així que des d’aquí actuaran proactivament: Xavier Llovera, cap del servei de Patrimoni Immoble i Arqueologia, ha posat l’afer en coneixement dels seus superiors perquè demanin els plànols i s’assegurin que el projecte no afecta el bé.

El decret del 24-12-2008 que marca el perímetre de protecció del bé estableix, per a la zona sensible 2, on semblaria que es preveu construir l’arc, que “es limiti l’enllumenat públic al mínim”, “que s’integri en el paisatge amb colors i tonalitats fosques” i que “la potència lumínica no pertorbi la percepció del monument i del seu entorn immediat”.

En tota actuació en una zona BIC, recorda Llovera, s’ha de demanar informe a Patrimoni Cultural, un tràmit que el comú encara no ha dut a terme. Aleshores correspon al ministeri estudiar l’impacte possible sobre el bé protegit. “Potser finalment és reduït”, matisa.

Des del comú de la capital argumenten que el que s’ha fet aquesta setmana és simplement donar a conèixer el projecte guanyador del concurs d’idees, però que encara no s’ha realitzat cap projecte constructiu i que serà en aquell moment quan es posin en contacte amb els diferents departaments implicats, de Patrimoni a Mobilitat, i que serà aleshores quan es demanin els preceptius informes.

Una altra cosa –i a la qual el comú de moment no respon– és l’aparent falta de lògica de premiar una idea que potser més endavant s’ha de tirar enrere perquè entra en contradicció amb el que dicta l’entorn.

En tot cas, de moment l’anunci del comú ha preocupat els experts en patrimoni perquè arriba a rebuf d’una altra construcció que va aixecar polèmica al costat del pont de la Margineda, la de la benzinera.

El comú no ha demanat l'informe a Patrimoni per a l'arc de leds

tracking