Patrimoni

Suport de Cunillera a la nova candidatura a la Unesco

Suport de Cunillera a la nova candidatura a la Unesco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Recomanaré al Govern d’Espanya que s’ho miri amb tot l’interès del món.” La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va mostrar el seu suport a la iniciativa andorrana de presentar una candidatura perquè la Unesco inclogui a la llista de Patrimoni Mundial els testimonis materials de la construcció del coprincipat, un procès històric on hi ha dos edificis emblemàtics en territori espanyol i francès: la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell i el castell de Foix, respectivament.

Cunillera va posar l’èmfasi en el fet que la candidatura, que hauria de comptar amb el suport dels governs espanyol i francès, evidencia “la capacitat de treballar conjuntament dels tres països” i, va insistir, “tot el que sigui escenificar i demostrar que volem treballar conjuntament serà positiu”. Sobre la complicitat necessària en els països veïns va terciar el cap de Govern, Toni Martí, per assegurar que encara que en la reunió d’ahir amb Cunillera el tema no es va tocar, sí han fet les gestions necessàries “on pertoca”, és a dir, als corresponents ministeris de Cultura. No obstant, va insistir, és Andorra qui lidera la candidatura.

Un aspecte davant el qual Cunillera ja va recordar que Espanya és el tercer país amb més patrimoni a la llista de la Unesco (per darrere de la Xina i Itàlia) i que, per tant, davant qualsevol nova petició que poguessin emprendre “potser la Unesco se’ns posaria de costat”.

tracking