TRASPÀS

La Llacuna, segon dia tancada per la mort de Pep Aguareles

El funeral del fotògraf i cap de l’Escola d’art es celebra aquest matí a Sant Esteve

La Llacuna, segon dia tancada per la mort de Pep AguarelesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nombroses van ser les persones que es van aplegar ahir a la sala de vetlla del comú per manifestar el condol per la pèrdua de Pep Aguareles, fotògraf i docent, que va morir diumenge passat. El centre cultural la Llacuna, on exercia com a cap de l’Escola d’art des del juliol del 2017, va tancar ahir les portes en senyal de dol. I continuarà tancat al llarg de la jornada d’avui. El funeral s'ha celebrat a les onze del matí d’avui, a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

El cònsol menor de la capital, Marc Pons, va manifestar públicament la “consternació” que la notícia del traspàs d’Aguareles va provocar a “tota la Llacuna”, on treballava i on “va destacar sempre com una persona molt implicada en la vida cultural de la par­ròquia, especialment en la promoció de la fotografia”, amb participació molt activa en esdeveniments com la promoció del Dia de la fotografia estenopeica. Pons també va destacar la “motivació” amb què va treballar a l’Escola d’art durant tants anys (s’hi va integrar a principi dels noranta) i la seva “qualitat humana”.

A les paraules de Pons –durant la presentació de la temporada teatral– es va afegir el conseller lauredià Josep Roig, que va recordar el “paper rellevant en la cultura del país” del desaparegut fotògraf, de qui va recordar que “era també un amic personal”.

Aguareles, de 53 anys, va morir diumenge a primera hora de la tarda d’una aturada cardíaca mentre era a casa seva.

tracking