L'orgue, en paper

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja són molts els joves d’Andorra que posseeixen un bon grau de formació musical. Poder disposar d’un orgue [...] podria ser ben positiu.” És un dels arguments que va exposar mossèn Pau Vidal, rector d’Andorra la Vella, quan el 1988 argumentava les raons per les quals l’església de Sant Esteve hauria de comptar amb l’instrument. La carta que va adreçar al comú amb l’argumentari protagonitza la publicació que l’Arxiu Comunal dedica cada mes a divulgar els fons documentals que custodia. També hi havia raons litúrgiques i culturals en l’exposició d’aquesta idea sorgida del consell pastoral de la parròquia. La inversió va ser d’uns trenta milions de pessetes, que van ser assumits entre el comú de la capital, el Govern i patrocinadors privats, un altre dels aspectes que detalla el butlletí de l’arxiu.

L’instrument es va inaugurar el 15 de juny del 1991, amb un concert que va protagonitzar l’organista Jan Willem Jansen i que va omplir l’església de Sant Esteve de gom a gom.

A partir d’aleshores, l’orgue de Sant Esteve es va convertir en epicentre d’un festival anual que enguany arribarà a la vintena edició, capitanejada per qui és titular de l’instrument des de l’any 2002, Ignacio Ribas Taléns.

tracking