Exposicions

L'empremta de l'art japonès es desplega dimarts a ArtalRoc

L'empremta de l'art japonès es desplega dimarts a ArtalRoc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ArtalRoc acollirà a partir de dimarts i fins al 13 de gener l’exposició Japó, l’empremta de l’aigua, una mostra que s’emmarca en el 25è aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França. En aquest sentit, el Govern i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques Guimet presenten una exposició inèdita, produïda especialment per a l’ocasió, que recull 190 fotografies, la majoria de les quals acolorides a mà, pertanyents a la col·lecció del museu. Es tracta de la primera vegada que el Govern col·labora amb aquest museu nacional i de referència a França.

Japó, l’empremta de l’aigua és una mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó, durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kukusabe Kubei, Uchida Kuichi) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried o el David Welsh Studio,). Un moment (final del Shogunat i l’inici de l’era Meiji) que fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla, ja que la major part del país estava tancat als occidentals i eren necessaris permisos per endinsar-s’hi. Això suposava una gran dificultat per desplaçar-se per uns camins que no sempre eren fàcils i amb l’inconvenient de portar a sobre un material fotogràfic molt pesat.

La proposta està dividida en cinc àmbits diferents (cascades, rius, llacs, litorals i catàstrofes), amb la idea d’ajudar l’espectador a assaborir l’aigua en tota la seva magnitud a través d’imatges preciosistes. El conjunt es completa amb una desena d’estampes tradicionals o ukiyo-e i esdevé un recorregut per totes les manifestacions d’aquest element, sempre present i amb una importància cabdal dins la natura i la cultura del Japó.

Al voltant de la mostra s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles, entre les quals un taller d’origami per a infants, el 24 de novembre, una degustació de sake o cursos de fotografia i gravat.

tracking