Art

La dona, protagonista de la nova exposició al Carmen Thyssen Andorra

La pinacoteca acull la mostra 'Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay'

Olga Gelabert i Guillermo Cervera durant la inauguració de la tercera exposició al Museu Carmen Thyssen AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MuseuCarmenThyssenAndorra ha inaugurat aquesta tarda la seva tercera exposició. Sota el títolFeminaFeminae. Les muses i la col·leccionista. DePiazzetaaDelaunay, la pinacoteca mostra 28 obres, dues de les quals són escultures, on la dona és la protagonista. A través de la dona, des de la infància fins a l'edat adulta, permet conèixer els costums i els diferents trets de la figura femenina. Sense aquestes models, que van inspirar als pintors, no existirien moltes obres com La Gran Portuguesa de RobertDelaunay. Artistes com ConradFelixmüller,WilfredoLamoJulianOpieplasmen la figura femenina sotalavessant més intima o l'utilitzen per denunciar la societat del consum i el paper que se li dóna a la dona en la societat, gràcies al Pop Art i pintors comRichardLindero TomWesselmann. Per primera vegada el museu allotjarà dues escultures, deMatissei de Josep Clarà.

La ministra de Cultura, Olga Gelabert, iGuillermoCercera, director artístic del museu i comissari de la mostra, han presentat avui la mostra als mitjans de comunicació. L'exposició estarà oberta al públic fins al 10 de setembre de 2019 i inclou també una part interactiva, una pestanya digital on el visitant pot veure el procés de restauració d'algunes de les obres exposades.

tracking