esdeveniments

Balmaseda i Morrison, també al Festival de cine de Sitges

El certamen exhibeix la mostra col·lectiva dedicada a Vázquez Montalbán

Balmaseda i Morrison, també al Festival de cine de Sitges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de cinema fantàstic de Sitges, que arrenca avui, tindrà més representació andorrana de l’anunciada fins ara: a la projecció del curt Le Blizzard, del jove Álvaro Rodríguez-Areny, seleccionada per concursar en la secció oficial, s’afegeixen dos noms més, tot i que en les activitats paral·leles, els dels artistes plàstics Javier Balmaseda i Fiona Morrison. Tots dos formen part de l’exposició artística col·lectiva Pepe Carvalho, homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, una mostra que ha girat per arreu i que també va recalar a Andorra, amb obres de petit format de noms de primera línia, com Plensa, Arranz Bravo, Santi Moix, Riera i Aragó, Leiro, Genovés, Feito o Ciria. L’exposició s’instal·la als Museus de Sitges, al costat del Cau Ferrat de Santiago Rusiñol.

Vázquez Montalbán va participar i assistir a diferents edicions del certamen de cinema fantàstic i fins i tot va presentar alguna pel·lícula en alguna de les edicions. Per això el certamen ha volgut sumar-se a l’homenatge durant aquest mes, que farà 15 anys del seu traspàs. Per això, a més de l’exposició està previst projectar la pel·lícula El pianista, de Mario Gas, el 12 d’octubre (farà 20 anys de la seva primera projecció al festival).

Pel que fa al curt de Rodríguez-Areny (que ja havia passat, amb Llops, per la secció competitiva del festival), es projectarà dissabte al vespre. En aquest cas competeix com a producció netament andorrana.

tracking