Reportatge

Andorra, segons Sorogoyen

Van ser ràpids i discrets, però l’equip de rodatge de Rodrigo Sorogoyen a ‘El reino’, estrenada ahir i protagonitzada per Antonio de la Torre, van rodar a Andorra. Concretament a les instal·lacions de l’escaldenc hotel Panorama. L’octubre de l’any passat.

Andorra, segons Sorogoyen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla que l’equip de localització de la producció va passar per davant de l’establiment escaldenc i els va atreure la vista panoràmica sobre la vall. Així que el set d’octubre de l’any passat Sorogoyen, De la Torre i un grup d’unes quinze persones es van plantar a l’hotel per gravar alguna de les escenes de la pel·lícula, una cinta que dissecciona quelcom de tan patèticament corrent avui com és la cor­rupció política.

L’equip, i això ho explicava el realitzador a mitjans espanyols, volia una localització realista, era el que exigia el guió, i Andorra els encaixava. Així que el país, i els espectadors que ahir van assistir a l’estrena ho van comprovar, forma part de la trama, si més no en una escena que el crític de La Vanguardia descriu com “llarga, nerviosa, quasi epilèptica”, amb el protagonista buscant uns documents comprometedors en el transcurs d’una festa a Andorra.

Va ser un rodatge d’un dia, recorda el director de l’hotel, Xavier Miquel. El 7 d’octubre concretament: van rodar al hall de l’hotel –el protagonista fent una trucada telefònica– i al restaurant, que van tancar per a ells durant una tarda, entre el servei de dinar i el sopar. Després l’actor protagonista va demanar consell per anar a sopar, Miquel els va enviar a Can Manel i al dia següent van marxar amb la feina feta. “Crec que van quedar encantats d’Andor­ra, tot va ser molt relaxat i tots ells es van mostrar molt macos, gens estirats, sinó molt accessibles i propers”, diu el responsable hoteler. Per cert, un establiment on s’estan acostumant a esdevenir plató: també l’any passat s’hi va gravar un videoclip, del grup Ada Van, Modelo torbellino.

De l’escena va dir a posteriori Sorogoyen, segons recull la premsa espanyola, que va ser una de les més difícils de rodar, un plànol-seqüència de deu minuts que va exigir dos dies sencers d’assaig, encara que per al rodatge, dèiem, només els en calgués un. El protagonista està aquí acompanyat pel pare de Sorogoyen, que interpreta un advocat que assisteix el corrupte personatge de De la Torre durant part del metratge.

tracking