Espectacles

Arianna Savall tanca el FeMAP

Hirundo Maris clourà l’últim concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus a Escaldes

Arianna Savall tanca el FeMAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) abaixa el teló aquesta nit, a Escaldes, amb un concert del grup Hirundo Maris, integrat per Petter Udland Johansen i la soprano Arianna Savall, filla de Jordi Savall i Montser­­rat Figueras. L’actuació tindrà lloc al museu ArtalRoc d’Escaldes i les entrades es podran adquirir per un preu de 20 euros a la taquilla i de 15 euros amb la compra anticipada.

Els assistents al concert podran visitar de forma gratuïta, i fins a les 19 h, l’exposició que es fa en aquests moments a la sala d’art del Govern, Calder. La geometria del color. Considerat un dels escultors mé́s prestigiosos del segle XX, Alexander Calder és reconegut principalment pels seus mò̀bils, no obstant això̀ va començar la carrera artística com a pintor. Els guaixos van ser una presència constant en tota la seva obra, que sovint li preparaven el ter­reny per als mò̀bils.

Tornant al concert, Hirundo Maris es va crear l’any 2009 i des de llavors el grup ha interpretat música de l’edat mitjana i barroca, èpoques en les quals es van especialitzar. Hirundo Maris és la denominació llatina d’oreneta de mar, animal que defineix a la perfecció l’estil del grup, ja que aquest pretén fer viatjar el públic amb el contrast de la música escandinava i la de la Península Ibèrica. El concert que presentaran aquesta nit té com a títol La Rosa dels Vents, que simbolitza els quatre grans punts cardinals musicals explorats pel conjunt: música antiga, música tradicional, composicions pròpies i improvisació lliure. El programa del concert conté peces d’artistes com ara John Masefield, Rafael Alberti, Turlough O’Carolan, Claudio Monteverdi, Lucas Ruiz de Ribayaz, Henry le Bailly i Santiago de Murcia.

A més de posar la seva veu, Savall tocarà l’arpa medieval i la barroca. Per la seva part, Udland tocarà el violí noruec i el cistre. Però no només hi seran ells dos a l’escenari, sinó que comptaran amb l’ajuda de Miquel Àngel Cordero, que tocarà el colascione (una mena de llaüd napolitana) i el contrabaix; i David Mayoral, que s’encarregarà de les percussions.

Hirundo Maris, amb una activitat frenètica aquest estiu, ha actuat en nombrosos festivals d’Europa, entre els quals Seduced by Harps (Bèlgica); Festival Internacional d’Arpa de Sentmenat (Catalunya); Arp Sanati Dergi d’Istanbul (Turquia); Festival de Fontfroide, Philippe Maillard Productions (París); S tanser Musiktage, Kölner Fest für Alte Musik o Jazz in Church Bucharest, entre altres. El grup va gravar el seu primer disc, Chants du Sud et du Nord, amb la prestigiosa discogràfica Manfred Eicher, i aquest ha tingut molt d’èxit entre la crítica internacional.

Aquest concert està organitzat pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Principat juntament amb el FeMAP i s’engloba dins del programa d’activitats Nits d’estiu als museus.

tracking