Visites i concert al Museu del Tabac

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Visites i concert al Museu del Tabac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

LA PROPOSTA DEL DIA:

-'VISITES I CONCERT AL MUSEU DEL TABAC'

Les Nits d’estiu als museus arriben aquest vespre al Museu del Tabac. A les 21 i a les 21.30 hores hi haurà visites guiades a la instal·lació cultural, mentre que a les 21 i a les 22.30 hores se celebraran dues visites centrades en l’exposició temporal Hiperrealisme. A les 22.30 hores hi haurà un concert al jardí del museu. Pop covers per a quartet de corda amb l’Ensemble Ad Libitum. Un recorregut per la música pop-rock en què es repassarà grans èxits del gènere. Un programa que pretén mostrar com el quartet de corda és una agrupació amb una gran capacitat d’adaptació a qualsevol gènere. Reserva prèvia obligatòria al 741 545.

MÚSICA

-'RITMES, CAPITAL MUSICAL'

Actuacions musicals i de dansa d’estils diferents per amenitzar el vespre a l’eix comercial de l’avinguda Meritxell.

Plaça de la Rotonda (20.00 h)

Andorra la Vella.

-'PÈRGOLA PIANO JAZZ'

Els dijous d’estiu omplen de jazz la Pèrgola de l’Andorra Park Hotel. De piano jazz, concretament. Enguany, la Pèrgola Piano Jazz vincula la poesia i el jazz, i dona visibilitat als poetes d’Andorra que s’inspiren en el jazz. Són els encarregats de seleccionar la música que s’escoltarà durant el sopar previ al concert. Aquesta nit serà el torn de Moisés P. Sánchez (piano), Manel Gibert (poeta) i Xavier Cornella (DJ). Preu del sopar i el concert: 55 euros.

Andorra Park Hotel (20.30 h)

Andorra la Vella.

-'THE SWING GIRLS'

El projecte The Swing Girls va debutar al desembre en un pub de Soldeu. El repertori inclou èxits melòdics dels anys 50, 60 i 70 amb música contemporània d’Amy Winehouse i Megan Trainor, entre d’altres.

Plaça dels Arínsols (22.00 h)

Encamp.

-'SHUFFLE EXPRESS'

Concert de diversos estils (swing, rock, shuffle...) i versions d’èxits d’artistes clàssics i contemporanis del blues com BB King, Eric Clapton, Muddy Waters, Junior Wells, Joe Bonamassa, Susan Tedeschi i Jr. Watson, entre d’altres, amb composicions de la banda.

Hard Rock Café (22.30 h)

Andorra la Vella.

TEATRE

-'HATS'

“Una vida acomodada o una vida somiada. Surt de la teva zona de confort, aparca la monotonia, la rutina i lluita pels teus somnis, perquè la possibilitat de realitzar-los és el que fa que la vida tingui sentit. Que la por al fracàs no t’aturi! Pensa, creu i atreveix-te.” JAM aconsegueix transmetre aquest dilema de manera entranyable, divertida i encisadora. Amb un estil personal marca de la casa teixeix la que ha estat fins al moment la seva creació més personal.

Plaça de les Fontetes (21.30 h)

La Massana.

INFANTIL

-'ANIMANASSOS’

Un espectacle pensat per a totes les edats i per gaudir en família. La primera part de l’espectacle constarà de paròdies, i la segona part, de ball, animació, coreografies i un munt de diversió. Dins del cicle Tardes d’estiu al Pas de la Casa.

Plaça de l’Església (15.00 h)

El Pas de la Casa.

ACTIVITATS

-'NIT DEL MÓN A LALÍN'

Un entorn de somni, un patrimoni cultural i monumental màgic i el millor cocido que es pot imaginar són les senyes d’identitat d’aquest peculiar poble del nord de Pontevedra, Galícia. Els sabors de Lalín també ofereixen altres delícies com ara els callos, la carn richada, el caldeiro i de postres, filloas amb mel. Les melodies de Faltriqueira faran viatjar per l’essència de la tradició atlàntica.

Plaça Coprínceps (21.00 h)

Escaldes-Engordany.

-'OBSERVACIÓ DE P LANETES'

Les Nits d’estiu als museus proposen una visita nocturna al Camí hidroelèctric d’Engolasters i observació de planetes. Una activitat única per observar els astres del cosmos amb telescopis de gran qualitat. Es recomana portar una llanterna i una cadira plegable. Reserva de places: 739 111.

Casa dels guardes de l’estany d’Engolasters (21.30 h)

Encamp.

EXPOSICIONS:

-'ART AL CARRER: JORDI DÍEZ'

El trànsit. Crònica d’un camí, distribueix pels carrers escaldencs nou peces de l’escultor Jordi Díez, des de Veedors cap amunt, per la plaça Lalín, Parc de la Mola i Carlemany cap a la plaça Santa Anna, en una proposta artística oberta a la interpretació de qui contempla les obres. El trànsit pretén ser una reflexió sobre de quina manera els camins que són necessaris per dur a terme l’obra artística són els mateixos que els de la vida. El recor­regut que proposa a El trànsit es fonamenta en els conceptes del coaching: la separació, la transició i la incorporació, tres fases per les quals travessen les escultures. Fins al 29 de setembre.

-FRANCISCO SÁNCHEZ, EN BLANC I NEGRE'

La sèrie més recent del pintor, Llum i aigua, relata els estats d’ànim de Francisco Sánchez en els últims mesos, els que ha trigat a produir aquestes obres. Visualment se centren en les aigües del mar en moviment, els reflexos de la llum, el cel. Aigües que, no obstant això, connecten visualment amb les serralades pirinenques. Les obres continuen en certa manera la sèrie que va presentar a la Biennal de Venècia. Mantenen la tècnica –Sánchez ha tornat al carbonet, blanc i negre estricte–, però temàticament s’allunyen d’aquell tríptic.

Mama Maria

Av. Meritxell, 25. Andorra la Vella. Fins al 31 d'agost.

-'JORDI ROLLÁN

Exposició de pintures de l’artista barceloní Jordi Rollán. S’exposaran a les diferents plantes del centre comercial una dotzena d’obres d’art. La trajectòria pictòrica de Rollán és molt extensa i es distingeix per plasmar l’harmonia mitjançant les formes i els colors, a mig camí entre l’abstracció i la figuració. Aquest any ve marcat per la celebració del seu 50è aniversari com a pintor. Amb només 14 anys, Jordi Rollán va decidir dedicar-se a la pintura i va començar a formar-se a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de la Llotja i al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Pyrénées

Andorra la Vella. Fins al 31 d’agost.

-'ELS 190 ANYS DE LA CASA GUERLAIN'

El Museu del Perfum dedica una mostra a commemorar els 190 anys de la mítica casa Guerlain, per la qual han desfilat les creacions de cinc generacions de perfumistes. I per fer-ho, exhibeix una col·lecció de flascons –alguns propietat de la col·lecció andor­rana, d’altres portats per a l’ocasió–, però també alguns dels estris dels que servien per elaborar fragàncies a final del segle XIX o una selecció dels grafismes que han representat la casa. Joies que exhibeixen com la marca ha considerat el recipient, com una obra d’art en si mateixa. De vegades amb sentit de l’humor, en homenatge a la moda o recordant moments històrics

La mostra podrà visitar-se durant els pròxims mesos al Museu del Perfum

-'LA BÍBLIA I CHAGALL'

Moisès, David, Josuè, Ezequiel, Jacob, Betsabé... són els protagonistes de l’exposició La Bíblia i Chagall, una mostra amb més de cent gravats que va crear Marc Chagall (Vitebsk, 1887 –Sant Pau de Vença, 1985) per il·lustrar la Bíblia, un treball en el qual va invertir més de 25 anys i que va fer per encàrrec del marxant i editor francès Ambroise Vollard. Aquesta sèrie dedicada a la Bíblia és una obra mestra de les arts gràfiques del segle XX. La majoria són làmines en blanc i negre i només en algunes s’entreveuen notes de color, però la manca de color no comporta monotonia; tot al contrari, els gravats de Chagall estan plens de dinamisme i cadascun narra un paisatge bíblic amb una força que atrapa l’espectador. Molts d’aquests paisatges són escenes conegudes de les Sagrades Escriptures, com el somni de Salomó, la mort de Moisès, Betsabé als peus de David... Tots comparteixen elements sagrats combinats amb elements profans, records de la infància, reminiscències de l’art popular rus i símbols de la tradició jueva, tot i que Chagall no va ser especialment religiós i sempre va defensar una actitud interconfessional. “Jo no veia la Bíblia, la somniava.”(Marc Chagall).

CAEE

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenges de les 9.30 a les 13.30 h.

Fins al 29 de setembre.

-'EL TESTAMENT DE POMPEU FABRA'

La nova escenografia instal·lada al vestíbul i l’entrada de l’edifici administratiu del Govern exposa íntegrament el testament que el lingüista Pompeu Fabra va rubricar amb el notari episcopal Rossend Jordana a Sant Julià de Lòria el 27 de novembre del 1947, uns mesos abans de la seva mort, el 25 de desembre del 1948, per tal que el document que recollia les seves últimes voluntats pogués estar redactat en llengua catalana. S’exhibeix en públic per primer cop.

Vestíbul de l’edifici administratiu del Govern

Andorra la Vella.

-'ALLÉS ET VENUES'

Amb Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l’art, el nou equipament escaldenc presenta la segona exposició, un recull de 22 obres per fer una ullada panoràmica a 400 anys en la història de l’art a partir de les teles de la col·lecció de Carmen Cervera. Es tracta d’una aproximació a les diferents cultures del passat, que permetrà conèixer més en profunditat tant la rutina de les diferents ciutats europees i nord-americanes, sinònims de civilització per gran part de la societat de l’època, com del bullici i l’efervescència de les diferents colònies occidentals, com per exemple Martinica, Nassau o Igaraçu. Són 22 paisatges que comparteixen mateix eix vertebrador: el camí, com a element físic i com a símbol de recorregut i trajecte. Les teles formen un calidoscopi des d’on es podran observar diferents tècniques, visions del món i maneres de fer: pintura holandesa, italiana, francesa, alemanya, americana i catalana, entre d’altres.

Museu Carmen Thyssen Andorra

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenges, de 10 a 14 hores.

Fins al 10 de setembre.

-'HIPERREALISME'

Segona mostra que l’equipament lauredià dedica a l’hiperrealisme, amb obres de la galeria londinenca Plus One Gallery. L’exposició amplia la proposta ja presentada el 2013, amb quasi mig centenar d’autors d’ar­reu del món: n’hi ha d’espa­nyols, com Pedro Campos o Andrés Castellanos; francesos, com François Chartier, i britànics, com Ben Johnson o Tom Martin. Però també el coreà Young Sung Kim, l’egipci Nourine Hammad o Cynthia Poole, que treballa a Zimbabwe. Natures mortes, paisatges, especialment urbans, retrats i figura humana conformen les tres avingudes per les quals circula aquesta proposta.

Museu del Tabac

C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris de juliol i agost: de dimarts a dissabte, de les 9 h a les 20 h (última visita a les 18.30 h). Diumenge, de les 9 h a les 14.30 h (última visita a les 13 h).

Fins al 30 de setembre.

-'CALDER, LA GEOMETRIA DEL COLOR'

Calder, la geometria del color exhibeix una selecció de 48 guaixos en paper de l’artista nord-americà, pintats entre el 1939 i 1975 i que ofereixen un recor­regut per la seva evolució i les constants presents al llarg de tota la trajectòria de l’artista. La mostra està presidida per un dels cèlebres mòbils, The Red Crescent. Tota la sèrie procedeix de l’Omer Tiroche Gallery, amb la col·lecció privada més important amb obres de l’escultor nord-americà després de la Fundació Calder.

Art al Roc (antic CIAM)

Av. Carlemany, 8.

Horaris: de dimarts tarda a divendres d’11 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Diumenge, de 10 a 14 h. Tancat diumenge tarda, dilluns tot el dia i dimarts matí.

Escaldes-Engordany.

Fins al 2 de setembre.

-'MAQUETES DEL ROMÀNIC'

L’artista Manel Soriano exposa una trentena de quadres que retraten l’art romànic i els paisatges andorrans. Un recorregut per la seva obra amb teles dedicades a les esglésies romàniques, però també a paisatges de muntanya. Art romànic i paisatges d’Andorra és un recorregut per l’obra més destacada de l’artista badaloní Manel Soriano, quadres dedicats a esglésies romàniques com Santa Coloma, Sant Joan de Caselles o Sant Miquel d’Engolasters, exposats al costat de la col·lecció de maquetes d’art romànic.

CAEE

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenges de les 9.30 a les 13.30 h.

Fins al 29 de setembre.

-'PEREYRA I BARRANCO'

Alejandra Pereyra i Lola Barranco protagonitzen una doble exposició a l’espai expositiu de Bingo Art durant aquest estiu. La mostra està formada per retrats dels pares, dels fills, de persones estimades i inclús algun autoretrat. En total són gairebé una trentena d’obres en una mostra no només destinada al client de la sala de jocs, sinó també a tot aquell que vulgui gaudir del treball de diferents artistes del país.

Sala Bingo Star’s

Andorra la Vella.

Horaris: de 17 a 3 h, cada dia.

Fins al 30 de setembre

-'PER AMOR A L'ART'

Laura S. Naudi és la segona de les artistes del país que exposaran en l’espai que Illa Carlemany habilita en el cicle Per amor a l’art. Des del dia 17 fins al 29 de juliol, l’artista amateur presenta Perfectes imperfeccions, una exposició de quinze obres. És el primer cop que Naudi exposa en públic. Les creacions de Naudi neixen de la curiositat. És autodidacta i també es defineix com a abstracta contemporània. El cicle d’exposicions permetrà en acabar l’estiu que quatre artistes nacionals i amateurs exposin les seves creacions.

Centre Comercial Illa Carlemany

Escaldes-Engordany.

Fins al 29 de juliol.

tracking