escenaris

Luis Fonsi, un “no” a la capital a l'últim minut

El porto-riqueny havia de ser l’estrella de la festa major però es va fer enrere just abans de signar el contracte

Luis Fonsi, un “no” a la capital a l'últim minut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre del Liceu barceloní es preparava ahir per acollir l’actuació del porto-riqueny, una de les cites de la gira 2018, Love and Dance World Tour, la mateixa amb què va passar per Europa l’any passat i que porta com a estendard temes tan populars com aquell, Échame la culpa o Calypso, el tema amb què preveu repetir la gesta de posar el món a ballar al mateix ritme. La gira havia de recalar a Andorra la Vella el 6 d’agost, en el concert (de pagament i a l’envelat que deixa lliure el Cirque du Soleil) que posa el punt final a la festa major. Tot semblava pràcticament al sac i a punt de quedar lligat, és a dir, de signar el contracte, quan el cantant es va fer enrere. No només del concert a la capital, sinó que aquesta cancel·lació va entrar en el paquet d’actuacions anul·lades pel cantant, les que hauria de fer després del 26 de juliol, segons va precisar el cònsol menor, Marc Pons. Són coses que passen amb certa freqüència, va puntualitzar, tot recordant que també enguany Sant Julià de Lòria va haver d’afrontar la suspensió de l’actuació anunciada de Georgie Dann per problemes de salut del ja veterà artista. En el cas lauredià, s’ha de recordar, serà la música de Los Brincos, formació molt popular a finals dels seixanta i principis dels setanta, qui actuarà la nit de diumenge, 29.

Tornant a Fonsi i Andorra la Vella, el departament de Cultura del comú va haver d’arremangar-se i trobar ràpidament una proposta que estigués en la mateixa línia i que garantís una gran atracció per al públic. Així va sorgir l’oportunitat de portar cinc dels cantants de l’última edició d’Operación Triunfo: Aitana, Ana Guerra, Cepeda, Miriam i Roi.

‘OT’

Vindran en un format que no és l’habitual de la gira, sinó una actuació que només es podrà veure a Andorra i a Vigo (en aquest cas, el 10 d’agost). De fet, portar a Andorra la gira d’OT hauria estat una de les intencions molt inicials del comú, però que ràpidament va quedar descartada per l’enorme cost que suposa, inassumible per al comú. Quan la productora va oferir aquest format a cinc veus, el comú ràpidament va atrapar l’oportunitat. Que aquestes cinc veus arribin arran del no de Fonsi no vol dir, va precisar Pons, que s’estigui oferint “cap segon plat”, sinó que respon al desig d’oferir “un concert de la mateixa magnitud, amb gent molt en voga i atractiu”.

tracking