Reportatge

Marta cavalca al juliol

Avança com parla: pausadament i tímida. Però amb fermesa, així que a Marta Knight l’esperen en un escenari de referència a Barcelona, com és el del Grec. Cert que al Petit Format, puntualitza, però “són oportunitats per anar aconseguint visibilitat”, explica.

Marta cavalca al juliolRAY MOLINARI

detail.info.publicated
Escaldes-Engordany

Creat:

Actualitzat:

Però per molt que s’ho agafi amb temperància, el cert és que a la jove cantautora, nascuda a Martorell el 1998 però que va créixer a Andorra, l’espera un juliol amb molt bones expectatives: no sols estarà en la programació gratuïta del Grec, també ha passat a la fase final d’un festival per a joves talents: Taquilla Inversa, que organitza la televisió de l’Hospitalet de Llobregat. Així que les seves perspectives d’anar-se donant a conèixer viuran aquest mes vinent, més que una passejada, una autèntica cavalcada.

La jove cantautora porta uns mesos implicada en aquest certamen per a veus femenines emergents que va posar en marxa la televisió de l’Hospitalet: al març es va emetre el vídeo amb el tema amb què participava. La votació, en part encomanada al públic i en part a un jurat professional, que va ser qui es va decantar per ella, la va encarrilar cap a la final, que es grava el pròxim dia 4, tot i que es passarà per televisió l’endemà.

Així que el mateix dia 5 també té previst el concert en el marc del Grec, amb la plaça Xirgu com a escenari (a partir de les set de la tarda) i la també andorrana Esther Nadal com a programadora, en col·laboració amb Casa Àsia. Es tracta d’un cicle paral·lel al festival, Petit Format, de caràcter gratuït, en el qual també estan convidats artistes com ara Jordi Lanuza, el cantant de Greta, que va iniciar trajecte en solitari després de quedar la banda temporalment aturada.

I com ho valora, tot plegat? “Són bones oportunitats, et donen visibilitat, que es vegi que vas tocant, que vas fent coses.” Especialment, puntualitza, durant l’estiu, quan la coincidència de festivals sol provocar que les sales i clubs no programin massa música en directe, que és l’espai on ella té més opcions a moure’s. Andorra, per cert, segueix sent una assignatura pendent, admet. “M’agradaria molt, però encara no he tingut l’oportunitat, tot i que espero que sigui d’aquí a poc”, confia.

Després de l’estiu, Marta Knight encara té una altra cita marcada en vermell al calendari: el festival Petits Camaleons, a l’octubre. En aquest cas es tracta d’un festival pensat per a un públic infantil que se celebra al Teatre Auditori de Sant Cugat. Que el públic sigui petit no vol dir que el cartell no tingui ambició: estan anunciats Ramon Mirabet, Jarabe de Palo, Buhos, Quimi Portet o Els Catarres.

a pel disc

Amb una agenda d’actuacions en directe que va completant a poc a poc, va passar per sales com la Sidecar, també a Barcelona, Marta Knigt està convençuda que el següent pas lògic serà pensar en el disc. “Ja he parlat amb alguna discogràfica, però no hi ha data.” Seria també la continuació de l’EP que ja va enregistrar amb cinc de les seves cançons, Peterloo Heroes, un títol que extreu d’un episodi històric, una massacre durant una protesta obrera a Manchester. Aquesta primera gravació, que li permet ensenyar quelcom de físic a les sales, buscant actuacions, la va enregistrar a Binary Emotions Records, de Parets del Vallès, dirigida per Xavier Friedrich, de Grushenka, una banda del panorama indie i més o menys underground. Amb la gravació va passar pel programa Capitán Demo, de Radio 3.

tracking