concert

Patxi Leiva tanca el cicle a l'Auditori Nacional celebrant els 20 anys com a músic al país

Per presentar-se en un recinte tan especial, Leiva ha triat una nova formació, amb Luis Robisco, José Robisco, Emilio Ruíz, Paco Escudero i Marina Prades

Patxi Leiva tanca el cicle a l'Auditori Nacional celebrant els 20 anys com a músic al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint anys tocant al país i per primer cop puja a l’escenari de l’Auditori Nacional. Patxi Leiva tanca aquesta nit la segona temporada organitzada des del ministeri de Cultura per a l’Auditori Nacional, un cicle per on han passat Estrella Morente, Jorge Drexler, Rozalén, Antonio Carmona o el veterà i molt prestigiós Michel Legrand. Un esdeveniment que Leiva valora en la justa mesura, és a dir, amb la il·lusió que representa tocar en aquest escenari i, alhora, la responsabilitat. El concert també li servirà per celebrar els vint anys fent música al país. “Són vint anys, la primera vegada que toco a l’Auditori Nacional, i el Patxi, que ha fet els 41 i se sent més gran i més madur”, explica l’artista. Així que, conclou, “serà tot un símbol de l’evolució” de la seva música.

Per presentar-se en un recinte tan especial, Leiva ha triat una nova formació, amb Luis Robisco (guitarra espanyola), José Robisco (contrabaix), Emilio Ruíz (piano), Paco Escudero (percussió i bateria) i Marina Prades (violí). Amb tots els nous arranjaments creats especialment per a aquesta cita a Ordino, que aportaran noves sonoritats als temes de sempre: interpretarà les cançons dels tres discos editats fins al moment i farà algun avançament de noves composicions.

Té perspectives immediates d’un quart àlbum? “No, de moment estic al marge de tot això, no en tinc gaires intencions”. Els últims temps ha estat totalment concentrat, assegura, en la preparació del concert d’aquesta nit: “Vull que em surti un bolo elegant, amb aquest format que té un punt seriós.” Un concert, confia, “en què l’artista estigui a l’altura del lloc” perquè, confessa, és d’agrair que Cultura hagi confiat a algú del país la cloenda de la temporada, però, al mateix temps “fa bastant de respecte”.

tracking