música

ONCA Bàsic es desplega per escenaris inèdits

ONCA Bàsic es desplega per escenaris inèdits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou concerts, vint-i-quatre músics, la majoria del país, i un grapat d’escenaris inèdits, com les esglésies de Sant Serni de Nagol, Sant Andreu d’Andorra la Vella, Sant Cristòfol d’Anyós o el santuari vell de Meritxell. Amb aquestes credencials es presenta enguany el cicle ONCA Bàsic, ja la sisena edició d’un projecte nascut “des de la base”, és a dir, des dels propis músics de l’ONCA, recordava Josep Martínez Reinoso, membre ell també de la formació. Un cicle, segons ell, que “aposta per una programació de qualitat, eclèctica, que abasta tot l’espectre de gustos, de la clàssica al jazz o la bossa nova”. I que permetrà, hi va afegir el coordinador del departament de Patrimoni del Govern, Alfons Codina, accedir a recintes que habitualment estan tancats a la visita pública. Això perquè enguany el cicle s’imbrica en els actes de l’Any europeu del patrimoni.

El cartell, que ja va arrencar el 19 de maig amb el trio Kodaly a la Farga Rossell, té la propera cita el 24 de juny a Sant Joan de Caselles, amb els violins d’Alexandre Arajol i Jordi Albelda, amb un repertori que repetiran a Sant Pere del Serrat i Meritxell.

Després li tocarà el torn al saxo de Guillem Tudó, a Nagol, l’1 de juliol i d’aleshores fins al setembre desfilaran el Quartet Krommer, Rythmic Trio (flauta, guitarra i saxos), el Trio Goldberg, Jordi Claret i Landry Riba (que presentaran disc), la guitarra de David Font i Kintet, amb repertori per descobrir el clarinet.

tracking