Equipaments

Cultura convoca places de guia per solucionar problemes en museus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El BOPA va publicar ahir els edictes per cobrir les places de guies fixos i eventuals (per als mesos d’estiu, de juny a octubre) que permeti cobrir els llocs de feina que van obligar les últimes setmanes a tancar alguns equipaments i a suspendre visites guiades en d’altres a causa de la falta de personal per atendre els visitants. Les convocatòries preveuen sous bruts de 1.017 i 1.158 euros i demanen formació com a guia cultural i domini del català, castellà, francès i anglès oral. Les places eventuals permeten obrir les esglésies romàniques (una per parròquia). Les places de guia fixos són per a llocs ocupats durant anys per personal eventual o que han quedat vacants.

Trobar personal, sobretot per a l’estiu, no ha estat mai una tasca fàcil, va reconèixer recentment la ministra de Cultura, Olga Gelabert, i mentre que en anys anteriors es feia a partir del curs de guies que organitza el ministeri, amb una selecció posterior des de l’àrea de Museus, enguany s’han hagut de seguir les directrius marcades per la secretaria d’Estat de la Funció Pública. Això justifica, segons Gelabert, el retard a cobrir les places i haver-se vist obligats a suspendre serveis o a tancar equipaments.

Una situació que va aixecar dures crítiques de l’oposició –socialdemòcrates i liberals van anunciar preguntes al Consell– però per la qual també han mostrat la seva preocupació membres del Consell Assessor de Patrimoni. “Però el problema bàsic és pressupostari, perquè si no hi ha diners, com pots contractar personal?”, van puntualitzar. Una qüestió, però, que en realitat s’engloba en la necessitat de fer una reflexió més global sobre la xarxa museística al país. “Hem de saber si cal reconfigurar la xarxa i obrir o tancar equipaments, i com que aquesta reflexió no s’ha fet, per això Radio Andorra està com està, per exemple.”

tracking