música

L'ONCA i la GIOrquestra toquen de nou 'L'andorrà', de Brotons

La producció torna a pujar a l’escenari dissabte vinent, al festival Tautavel

L'ONCA i la GIOrquestra toquen de nou 'L'andorrà', de BrotonsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ONCA i la GIOrquestra pujaran novament a l’escenari, amb els germans Lluís i Gerard Claret com a solistes i sota la direcció de Salvador Brotons, dissabte vinent, en el marc del festival Tautavel en musique. Serà la segona vegada que interpretaran la coproducció que van estrenar amb motiu dels 25 anys de la Constitució i de la fundació de l’orquestra, a l’Auditori Nacional. També enguany els Claret celebren els cinquanta anys sobre els escenaris.

L’actuació suposarà l’estrena a França del Doble concert per a violí, violoncel i orquestra, op. 144. L’andorrà, que Brotons va escriure per encàrrec de la Fundació ONCA i el Consell General. Completarà el repertori, com ho va fer en l’estrena, a Ordino, la Simfonia núm. 3 en Mi bemoll major, op. 55, Heroica, de Ludwig van Beethoven.

L’andorrà és una composició en quatre moviments en què Brotons utilitza melodies que formen part del patrimoni andorrà: Les ninetes d’Ordino; La marxa del Consell, de mossèn Enric Marfany; o el Ball de la Marratxa de Sant Julià de Lòria.

tracking