Equipaments

Cultura diu que no hi ha ningú al país per a projectes museològics

Cultura diu que no hi ha ningú al país per a projectes museològics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“A Andorra no hi ha cap altra empresa que s’hi dediqui.” Aquesta és la raó que addueix la ministra de Cultura, Olga Gelabert, per no haver tret a concurs l’adjudicació dels projectes museològics de la nova Andorra Romànica (al nou edifici que es construirà a Santa Coloma) i la renovació de la Casa-museu d’Areny-Plandolit, a Ordino. Respon així a les crítiques rebudes per l’adjudicació directa que el Govern va fer dels projectes a l’empresa Lavert Proyectos Culturales. Firma que, va recordar la ministra, ja havia treballat en el pla estratègic de museus que es va presentar recentment.

La decisió del ministeri va generar protestes pel fet que van adjudicar directament uns treballs per un import que supera el límit de 7.500 euros que marca la norma com a mínim per convocar concurs.

D’altra banda, Gelabert també va aclarir que alguns museus s’han hagut de mantenir tancats o sense el servei de visites guiades per un “problema puntual”, en haver coincidit baixes i permisos de personal. A banda, va assenyalar, enguany serà el primer cop que les places de guies d’estiu es cobriran mitjançant edicte, i aquests tampoc han estat llestos. Va puntualitzar que “ha estat un decalatge d’uns pocs dies”.

També Cultura va fer públic el balanç de visites durant el cap de setmana, amb motiu del Dia internacional dels museus: un total de 1.118 persones van passar pels equipaments.

tracking