Equipaments

El comú passarà a pagar 4.500 euros cada mes pel Comunal

Invertirà uns 245.000 euros en reformes i renovarà el lloguer per deu anys

El comú passarà a pagar 4.500 euros cada mes pel Comunal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella començarà a pagar 4.500 euros mensuals pel lloguer del Teatre Comunal, un increment de mil euros mensuals que s’aplicarà a partir de març de l’any vinent. El contracte amb la propietària, la societat Carme Riberaygua S.L., que ara es renova, contempla un període de carència fins aquella data per compensar les obres que el comú emprendrà a l’equipament, com avançava el Diari dissabte passat, uns treballs en els quals invertirà uns 245.000 euros. El nou acord tindrà una vigència de deu anys i, si convé, es renovarà quinquennalment.

La intervenció se centrarà en l’apartat estètic i de confort per als espectadors. També es renovaran els camerinos, entre altres aspectes. Uns treballs necessaris però que s’han anat posposant, va explicar el cònsol menor i conseller de Cultura, Marc Pons, en el consell de comú celebrat ahir, on les novetats que afecten el veterà teatre van ser aprovades per majoria.

Els treballs que ara s’emprenen s’afegeixen als ja realitzats per l’anterior corporació, que va invertir al voltant de 45.000 euros, en aquell cas principalment destinats a millorar la seguretat i instal·lacions com la caldera. Les obres començaran previsiblement al juliol, així que la propera temporada de teatre, del cineclub i altres activitats hauran de buscar nous emplaçaments.

Increment en les subvencions

D’altra banda, el comú va fer públiques les subvencions culturals de l’exercici, un total de 146.097 euros que suposen un increment respecte als 118.000 del 2017. Es reparteixen entre 21 entitats.

tracking