REPORTATGE

El faraó ja està a punt

La sarsuela s'estrena dissabte a Sant Julià dintre del circuit d'Andorra Lírica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Últims assajos abans de l’estrena de La corte de Faraón, tercer espectacle de l’associació Andorra Lírica que puja a l’escenari del Claror lauredià aquesta tercera temporada. Amb dues funcions: demà, a dos quarts de nou del vespre, i diumenge, a les sis de la tarda. Una producció “molt casolana”, va dir ahir la impulsora (i cap del repartiment de l’obra), Jonaina Salvador, que incorporarà en aquesta ocasió un grup de les nenes del cor del col·legi María Moliner. Precisament ahir companys seus van poder seguir l’assaig des de les butaques de l’auditori. Es tracta, va recordar Salvador, de complir novament la funció educativa que s’han proposat des d’Andorra Lírica, d’atansar l’òpera i, en aquest cas, la sarsuela al públic més jove.

L’espectacle torna a comptar amb la col·laboració de l’Esbart Laurèdia –una altra de les premisses de l’associació que impulsa la temporada: enrolar com més gent del país millor–, però en aquest cas l’obliga a sortir dels seus registres habituals. “Perquè si fins ara havien interpretat balls folklòrics, allò a què estan habituats, en aquest cas són danses de caire egipci, hi ha tocs d’humor, tenen cert rol en la interpretació”, va destacar Salvador.

L’obra també obliga a sortir dels seus registres l’actor Joel Pla –serà el casto José–. Cert que el seu paper se centra molt en la comicitat més que en la veu, però tot i així serà un debut en la lírica per a qui, entre altres papers, dona vida a l’Andi del Club Piolet. “Fa un paper molt divertit, molt teatral, es necessitava un actor versàtil però amb una veu maca i ho vaig tenir clar des de l’audició”, va destacar la responsable de l’obra.

El faraó ja està a punt

tracking