ESDEVENIMENTS

El segon 'Geografies' fixa la mirada en la diversitat cultural de l'Índia

Agustí Pàniker, Alexis Racionero, CineAsia o els Michaud, entre els experts participants

El segon 'Geografies' fixa la mirada en la diversitat cultural de l'Índia

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Era d’Ordino serà, durant les dues setmanes vinents, epicentre d’aquest cicle d’activitats que orquestren l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) i el comú d’Ordino i que coordina Albert Padrol, editor, llibreter (Altaïr) i viatger impenitent. Conferències, tallers i un cicle de cinema que, promet Jordi Guillamet, director de l’IEA, no portarà cap títol que aixequi polèmica com en la primera edició, dedicada al Japó, va passar amb l’eròtica El imperio de los sentidos.

En aquesta edició seran quatre les pel·lícules que desfilen per la pantalla –també a l’Era–, en dues vetllades, el 8 i 17 de maig: La estación de las mujeres, de Leena Yadav, i Sólo se vive una vez, de Zoya Akhtar, a la primera sessió doble, i Lipstick under my burkha, d’Alankrita Shrivastava, i Dor (Hilo), de Nagesh Kukunoor, a la segona. Res de cinema de Bollywood per molt de moda que estigui, sinó una exploració al cinema diguem-ne seriós, en una selecció realitzada amb assessorament de CineAsia, entitat interessada en la promoció d’aquest cinema i que també tindrà presència amb la conferència que els seus responsables, Enrique Garcelán i Gloria Fernández, oferiran el dia 11. Amb tot, el cinema popular de Bollywood també tindrà presència, amb el taller i xerrada de la ballarina Sheri Masala, el dia 20.

L’apartat de conferències portarà a la parròquia alta algunes de les veus més autoritzades per parlar sobre l’Índia: Agustí Pàniker, director de l’editorial Kairós i fill del filòsof, oferirà dues xerrades, els dies 14 i 15, per apropar els oients a un país tan complex i divers, amb 28 llengües oficials i centenars de no oficials i unes diferències enormes entre les cultures que habiten al país. També hi passarà l’escriptor i doctor en història de l’art i del cinema Alexis Racionero (dia 16), per abordar el making of del documental Rubber Soul. El viatge hippy a l’Índia, que es projectarà. Mercè Escrich abordarà el simbolisme de la dansa (dia 18) i Òscar Pujol, l’hinduisme (dia 19), amb un petit taller de ioga.

Al llarg de la quinzena es podrà veure l’exposició fotogràfica L’Inde et l’Orient dans un miroir, de Roland i Sabrina Michaud.

tracking