equipaments

Mar de fons a la biblioteca d'Encamp

Susanna Ginesta abandona la coordinació de les activitats després de sis mesos per no “haver trobat suport en l’equip”

Mar de fons a la biblioteca d'EncampC. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació de Vertigen, el llibre de relats de Manel Gibert, va servir perquè Susanna Ginesta s’acomiadés de la biblioteca comunal d’Encamp, on durant més de mig any havia assumit la tasca de dinamització i coordinació d’activitats, després que marxés amb una excedència el director, Alfons Codina, actual responsable de l’àrea de Patrimoni del ministeri de Cultura. Ginesta hauria atribuït la seva marxa al fet que aquest temps no ha trobat en l’equip de la biblioteca el suport esperat, l’actitud idònia ni l’ambient de treball adient, cosa que hauria manifestat a la cònsol menor i responsable de cultura comunal, Esther París.

Ginesta va recalar a la biblioteca comunal en comissió de serveis des de l’àrea de Finances, on porta 21 anys, 15 dels quals demanant un canvi, atès que la funció que realitza no concorda amb la seva formació, relacionada amb el lleure. De fet, la també escriptora (va sortir a la palestra amb Com vaig aprendre que mai no és tard per aprendre) havia entrat al comú fa 28 anys per posar en marxa l’àrea de joventut; cinc anys després va ser traslladada a Finances, inicialment de manera provisional. Un període que, no obstant això, s’ha allargat fins ara i durant els quals ha presentat nombrosos projectes per poder recuperar una activitat més d’acord amb la seva formació. Una oportunitat que li va arribar amb el trasllat a la biblioteca.

L’encàrrec va ser que assumís una feina molt concreta, la dinamització i coordinació d’activitats. A banda, pel que fa al dia a dia a l’equipament, s’havia acordat que fos una gestió conjunta. “Però quan no tens el mateix ritme de treball o la mateixa visió, resulta complicat”, addueix Ginesta, qui durant els últims mesos admet haver estat sotmesa a molta tensió derivada de l’ambient que es va generar entre l’equip. Després d’alguns incidents, que va posar en coneixement de les responsables comunals del departament a mitjans de desembre, va decidir tornar a la seva plaça al departament de recaptació. Van acordar que continuaria duent a terme les activitats ja programades fins a finals de gener. La resta de programació que ja tenia dissenyada per aquest any queda, però, retirada.

Substitucions

Atès que Codina va deixar la biblioteca amb una excedència amb reserva de plaça, el comú no pot fer cap edicte, intern ni extern, per cobrir-la. Amb la marxa de Ginesta queda un buit a l’equipament que previsiblement omplirà una de les bibliotecàries del Pas de la Casa, actualment de permís per maternitat però que farà la reincorporació a la biblioteca situada al Complex Esportiu i Sociocultural.

Pel que fa a Ginesta, assegura que continuarà “buscant oportunitats” per poder realitzar les feines de dinamització cultural per a les quals se sent preparada. A banda, reprendrà el treball d’escriptura, amb un projecte que assegura que ja està bastant avançat i que ara tindrà l’oportunitat d’enllestir amb celeritat. “I intentaré que el dol duri el menys temps possible.”

tracking