equipaments

L'Arxiu Nacional inicia l'inventari dels fons documentals de Sud Radio

Els 34.000 papers de Casa Rossell i el contingut de l’arxiu comunal d’Escaldes, en línia

L'Arxiu Nacional inicia l'inventari dels fons documentals de Sud RadioFONS ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) inicia l’inventari del fons documental de Sud Radio-Radio les Valls, un conjunt que es va incorporar a l’arxiu el 1993 i que inclou documentació tècnica i administrativa sobre la gestió de l’emissora, amb paperam que es va generar entre el 1961 i el 1981 i que procedeix del Consell General i les instal·lacions radiofòniques tant a les oficines que l’emissora tenia a les galeries Meritxell d’Andorra la Vella com al centre emissor del pic Blanc. Això a banda d’una important quantitat de documents sonors, més de 2.400 bobines magnètiques amb enregistraments realitzats entre principis dels anys seixanta i els vuitanta. Entre les gravacions, que ja havien estat objecte de tractament per la delicadesa del material, hi ha programes com els que va dirigir el polític i músic català Josep Fontbernat o enregistraments de la locutora Maria Pura Valderain. També hi ha entrevistes a polítics del moment, tertúlies i espais informatius, cosa que converteix el fons en un important mitjà per estudiar l’època.

En el marc dels projectes que du a terme l’equipament nacional, també està previst que a finals d’aquest primer trimestre acabi la digitalització dels fons de Casa Rossell d’Ordino, iniciada al setembre i que suposarà la possibilitat de consultar en línia els 34.000 documents de l’arxiu familiar, amb papers que van del 1175 al 1996. Es refereixen a l’administració del patrimoni de la casa, les activitats manufactureres i industrials, i documentació de comuns i de caràcter judicial.

També encetaran la digitalització del fons documental de l’arxiu històric d’Escaldes-Engordany. Una col·lecció que aplega un total de 1.451 documents, el més antic datat el 1475. Per portar a terme els treballs el ministeri de Cultura va atorgar una subvenció de 1.755 euros.

ELS PERMISOS DE CONDUIR MÉS ANTICS

L’agost del 1939 es va expedir el permís de conduir més antic que conserva l’ANA als seus fons, protagonista d’una de les seccions del butlletí editat per l’equipament i on també recorda que el permís número 1 al país pertanyia a Estanislau Puiggrós Comas.

tracking