Espectacles

'Somnis sobre gel', cita consolidada

L’Andorra Club Gel renova l’espectacle nadalenc, que arriba ja a la quarta edició

'Somnis sobre gel', cita consolidadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Gel canillenc serà escenari d’una nova edició de Somnis sobre gel, la quarta d’un espectacle que l’Andorra Club Gel va posar en marxa amb una doble intenció –prou reeixida, consideren–: recaptar fons per al finançament de l’entitat i promocionar l’esport exhibint la part més lúdica. Estrenen divendres (19.45 hores) i repeteixen funció el 3 de gener, a la mateixa hora. L’objectiu és repetir les xifres d’assistència d’anys precedents, al voltant d’un miler d’espectadors per funció. Amb una nova fita a assolir, la d’incrementar el públic forà, que ja suposa una part de les entrades venudes, confirma el president del club, Jordi Figueredo. Una quantitat que “és difícil de quantificar, tot i que sabem que n’hi ha, per les vendes per internet, però és interessant fomentar-ho”.

La proposta s’ha convertit ja en una cita que esperen tant els patinadors com el públic. “Al seu moment va ser una novetat, però s’ha consolidat any rere any i la idea és que es converteixi en permanent en la mesura del possible”, indica Figueiredo. Si més no, mentre el públic segueixi responent igual. “Per a nosaltres és una font d’ingressos molt important i suposa una motivació per als patinadors”, hi afegeix, al mateix temps és “una manera d’incrementar la base a poc a poc”.

La part artística torna a estar al càrrec de les entrenadores, Sílvia Villellas i Alibel Alegre, amb nous números per renovar l’espectacle, protagonitzat per una seixantena de patinadors de cinc a vint anys. En aquesta ocasió, explica Villellas, faran sortir les més petites, a la coreografia d’El Rey León: tres nenes de cinc anys vestides de lleons que faran l’es­pectacle “entranyable”, augura Villellas. Serà aquesta una de les noves coreografies, juntament amb les dedicades a Vaiana i Hèrcules. La primera, promet l’entrenadora, una de les més espectaculars. També una de les més complicades de muntar: han dissenyat un mar onejant que aconseguiran simular gràcies a unes grans teles (quinze metres) a les quals donaran moviment els mateixos nens. “Un petit malson tot plegat, però crec que ens en sortirem”, riu. De les aventures a la Polinèsia l’espectacle es traslladarà a la Grècia clàssica, una coreografia que protagonitzaran algunes de les veteranes del club, catorze joves que formen part de l’equip nacional i que aquí interpretaran les musses que envolten l’heroi grec. “Plantegem les coreografies en funció de les necessitats, aquí ja són patinadors experimentats, amb possibilitats per improvisar”, apunta Villellas.

En general tot el muntatge és una carrera contra els entrebancs, reconeix la coreògrafa, que explica que “com que estem treballant amb nens és impossible que no hi hagi imprevistos i sempre hem de tenir un pla B”. Amb tot, “hem aconseguit que no baixin el nivell tècnic” i alhora que sigui un muntatge que implica tothom a diferents nivells: dels mateixos patinadors que corren amunt i avall amb l’atrezzo a un dels pares, constructor dels decorats.

tracking