reportatge

Un 'elisir' per governar-los a tots

‘L’elisir d’amore’, òpera còmica de Gaetano Donizetti, arribarà a l’auditori Claror el 27 de gener, amb segona funció l’endemà. Segona obra de la tercera temporada d’Andorra Lírica, un projecte ja consolidat, assegura la principal impulsora, Jonaina Salvador.

Un 'elisir' per governar-los a totsC. S. JJ.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

emorino és un jove enamorat d’una dona culta i maca, l’Adina. Un jove enamorat i que es deixa convèncer, és a dir, enganyar, per un doctor de pacotilla, Dulcamara, que li ven un elixir amb el qual podrà aconseguir els favors de la jove per la qual sospira i tot allò que desitgi. Entra una herència en joc –perquè el simple camperol pugui aspirar a la dona de diners sense entrebancs socials–, un grup de dones que sí que cauen suposadament als seus peus, un competidor pel cor de la protagonista –Belcore, un militar– i el consegüent reguitzell d’embolics fins al final feliç.

Aquest és el que explica el llibret de L’elisir d’amore, òpera còmica en dos actes que inclou àries tan conegudes com Una furtiva lágrima i que és, assegura Salvador, una “excel·lent manera d’introduir-se” en el món de la lírica per als que encara no ho estiguin, també per anar-hi en família: amb dues opcions, el 27 de gener a les 20.30 hores i l’endemà, diumenge, a les sis de la tarda. En ambdós casos a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, seu estable de la temporada d’Andorra Lírica.

La mateixa Salvador tornarà a assumir el rol principal, el de la soprano, Adina, acompanyada per dos cantants de l’òpera de Georgia, Giorgi Davitadze i Otar Nakashidze, en els papers de Nemorino i Belcore, i Miguel Sola com el fals doctor Dulcamara (veu de baix baríton), un intèrpret del qual Salvador es va mostrar particularment encantada d’haver-lo enrolat per la solidesa de la seva carrera: ara per ara està fent un paper solista al teatre de la Zarzuela, a Madrid. Completa el repartiment una jove mezzosoprano valenciana, Estíbaliz Ruíz.

A banda, la producció donarà l’ocasió per al debut del Cor d’Òpera d’Andorra, una quarantena de veus que assagen intensament i que formen part “d’un projecte que s’inscriu clarament en la forma d’entendre la formació que tenim al comú, a través de projectes concrets”, va apuntar en la presentació el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig. Una fórmula, va insistir, “molt motivadora” i que es repeteix en el cas, per exemple, del Laboratori de les Arts, on els alumnes es van preparar l’any passat per posar en escena Jesucrist Superstar, mentre que enguany, va avançar Roig, se centraran en Grease.

Participació

La participació d’entitats diverses en les produccions d’Andorra Lírica és “el que fa el projecte singular”, va destacar el conseller. En aquesta ocasió tornarà a pujar a l’escenari l’Esbart Laurèdia, amb coreografies de Jaume Torra. L’espectacle tindrà música en directe: el trompetista Marcel Estornell, professor de l’Institut de Música de la capital, i el pianista Riccardo Serenelli, de l’associa­ció Òpera Villa Incanto, agrupació amb la qual Andorra Lírica ha iniciat una línia de col·laboració que permetrà en el futur que alguna de les produccions andorranes es puguin escenificar a Itàlia. De moment, en aquesta ocasió els italians aportaran les projeccions que acompanyaran l’escenografia.

La representació comptarà amb subtítols per seguir millor l’acció.

tracking