reportatge

Ella és així (a la neu)

Diu la cantant mexicana Alondra amb la seva efusivitat de país càlid que ha volgut retre “un tribut personal” a l’Andorra d’acollida, que és el videoclip de la cançó ‘Eres así’, enregistrat a les pistes de Grandvalira i que ahir va estrenar en un local d’Escaldes.

Ella és així (a la neu)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eres así pertany al disc Alondra Europa, un àlbum que ja té uns mesos de recorregut i amb el qual la mexicana pretén conquerir el vell continent a cop de ritmes ballables i molt de pop. La cançó és la versió en castellà d’un tema d’Eminem i Rihanna més que conegut, Love The Way You Lie. “Un tema de desamor”, precisa, malgrat que la seva intenció és totalment la contrària: “És un tribut personal a les muntanyes nevades perquè entre Andorra i jo es va donar un amor a primera vista.” Podria haver-lo gravat “a Suïssa o a Bariloche, però vaig voler que fos aquí, a Andorra, per amor a aquest país, perquè tenia ganes de mostrar-li al món com és de maco aquest país i que tothom sàpiga que existeix”, sobretot allà, al seu continent d’origen, que serà on la cantant passarà els propers mesos, promocionant el disc, produït als estudis barcelonins dels germans Tullio i Maurizio Tonelli.

El videoclip es va rodar durant l’hivern passat a les pistes de Grandvalira. “Totes les escenes”, insisteix la intèrpret mexicana. Durant uns quants dies l’equip de la discogràfica –Vital Digital Global– va enregistrar totes les escenes a les pistes, cercant els diferents matisos de la neu, explica la cantant. “No, no vaig passar fred, de cap manera, estava tan emocionada, tan il·lusionada, que ni sentia el fred”, assegura, “i tot l’equip de Grandvalira va posar tantes facilitats que tot va rodar amb molta facilitat”.

Han passat uns mesos per a l’estrena del vídeo –tot i que ja va ser inclòs a la digi-card, el sistema de distribució al qual és fidel Alondra des de fa un temps per protegir-se de la pirateria, explica–, però encara no s’havia fet públic a les xarxes, com ho serà a partir d’avui. “Hem trigat una mica, és cert, però volíem que l’estrena es fes en època d’hivern, no vèiem sentit a presentar-lo a la primavera.” Després de l’acte d’ahir al vespre a l’escaldenc Club de Billar Joseff, la cantant té programada una actuació a França, a Orleans, el 13 de gener, i després posarà rumb a Mèxic. Allà tindrà feina: directes i promocions, però també deixar les empremtes a la Plaza de las Estrellas, a Ciutat de Mèxic.

tracking