reportatge

Nit d'èxtasi galàctic

Aquesta serà, previsiblement, una nova jornada d’èxtasi per als fans d’‘Star Wars’, amb estrena quan passin cinc minuts de la mitjanit. I mentre esperen a conèixer la peripècia de ‘Los últimos Jedi’ i com ja comença a ser una tradició, festival al carrer.

Nit d'èxtasi galàcticFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Serà el tercer any que l’Associació Frikis d’Andorra promou i participa en l’animació de car­rer, a Vivand, just davant del centre comercial que acull els cinemes. Satisfet, el president de l’entitat juvenil, Jonathan González, perquè aquest cop més gent s’ha animat a presentar-s’hi transmutada –via aquesta afició de moda que avui es denomina cosplay i abans era disfressar-se– en els personatges de la nissaga. “Amb el friquisme la cosa sol funcionar així, al principi els fa vergonya però a poc a poc la gent es va animant i cada cop hi ha més participació”, observa. Aquest vespre, l’espectacle que proporcionarà veure concentrats a Vivand els personatges de la nissaga –dolents com Darth Vader i Kylo Ren, els Stormtroopers i resta de protagonistes, veterans i de nova introducció– començarà a les nou, fins a l’inici de la projecció, passada la mitjanit. Amb, també novament, 250 clients convidats per Andorra Telecom.

Entre les noves incorporacions a la trobada de cosplayers hi ha Robert Pérez, amb un dels personatges de l’Episodi III: la Venganza de los Sith,el general Grievous, mig cíborg i amb quatre braços, que no només li ha generat una considerable quantitat de feina per confeccionar-lo, també serà complicat d’acomodar a la butaca. Però ell, encantat, com a bon fan de la nissaga. Assegura que precisament ha estat la complexitat del vestit i la caracterització el que l’ha animat a triar-lo: “M’agraden els reptes, si les coses són massa fàcils trobo que els falta alguna cosa, i com que soc molt tossut m’agrada enfrontar-me a allò que és difícil.” Aquest ho era tant que ha necessitat un parell d’hores diàries de treball durant més de dos mesos. És clar que juga amb cert avantatge: és fuster de professió i té coneixements de mecànica i electricitat, així que treballar amb les mans no li suposa cap dificultat. Ahir, però, hi donava els últims retocs, mentre es mostrava encantat amb la possibilitat d’exhibir-se en un nou esdeveniment: “Això de ser friqui et dona moltes possibilitats d’expressar-te lliurement.” I es mostra encantat que últimament proliferin les oportunitats de participar en activitats de cosplay al país: estrenes de cinema com aquesta o actes al saló la Massana Còmic.

L’estrena atraurà a Vivand una de les pioneres del cosplay a Andorra, Carol Garrido. Fan acèrrima de la nissaga, en les dues ocasions anteriors es va presentar amb un laboriós vestit de reina Amidala. Avui ha optat per un personatge que no revela, més enllà d’explicar que procedeix de l’univers Star Wars però que només ha aparegut a la sèrie d’animació. Amb una última pista: “Si veus quelcom taronja, saluda encara que no em reconeguis.”

I què esperen els fans del nou episodi? “Que es resolguin temes oberts fa dos anys, amb personatges que tenen moltes teories al voltant”, diu Garrido. “I tornar a veure Luke Skywalker.” Segur, hi afegeix Pérez, “que trobarem quelcom de diferent i segur que m’agradarà molt”. Amb el canvi de director, creu González, “segur que l’enfocament és del tot diferent i segur que Disney ha après de l’anterior, que era fluixeta, i aquesta millora”.

tracking