Equipaments

El 'loft' per als artistes, en marxa

El ministeri de Cultura treu a concurs la reforma d’una residència per acollir creadors forans en estades i projectes d’intercanvi al país

El 'loft' per als artistes, en marxaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Olga Gelabert, va presentar la idea com un dels projectes de legislatura: habilitar un lloc –ella en va dir un loft al seu moment– on allotjar artistes d’arreu que vinguessin al Principat a participar en estades, projectes d’intercanvi o activitats diverses. Des d’aleshores, quan el juliol del 2015 s’havien presentat les línies mestres del futur treball de Gelabert, no se n’havia sentit pràcticament a parlar. El projecte, probablement a l’ombra fins ara d’altres de més urgents –una casa per als frescos de Santa Coloma, per exemple–, veu la llum i el Govern treu a concurs les obres de remodelació d’un espai a la caserna de bombers de la Massana per reconvertir-lo en aquesta petita residència d’artistes. Un equipament que compartirà edifici amb els Tallers d’art, també recentment rehabilitats.

Fins al 2 de novembre vinent es podran presentar projectes al concurs obert pel Govern per rehabilitar el que serà un espai residencial de pràcticament 60 metres quadrats, un habitatge ja existent que s’ha de reformar per construir un piset que comptarà amb un dormitori i un bany i un espai conjunt de sala i cuina (l’espai més ampli, amb 44,5 metres quadrats de superfície, segons el projecte). Les bases publicades apunten alguns dels detalls de l’equipament de la residència, que comptarà amb cuina completa (amb rentaplats i rentadora-assecadora pel que fa a electrodomèstics). El dormitori comptarà amb uns deu metres quadrats de superfície, també amb el mobiliari necessari, incloses les làmpades de lectura amb bombetes LED.

L’habitatge per a artistes s’ubicarà en el que fins ara era utilitzat com a espai per al personal en servei a la segona planta de la caserna de bombers, en un edifici que és propietat del quart massanenc.

Al mateix edifici hi ha els Tallers d’art, també recentment remodelats i que van guanyar en superfície: de 120 van passar a 150 metres quadrats, així com en prestacions per als artistes. El ministeri d’Ordenament Territorial es va fer càrrec de la renovació, en el marc d’una reubicació d’altres serveis que alberga l’edifici i prèviament el quart havia realitzat altres millores, com la reparació de filtracions d’aigua. Els tres aspirants a l’edició de la Biennal de Venècia en curs –Jordi Casamajor, Zoe i Eve Ariza, l’escollida– els van estrenar. Tot i que l’ús, sembla ser, no ha estat intensiu.

tracking