Espectacles

Andorra, a l'eix del cartell teatral

Actors i produccions del país protagonitzen la temporada al Comunal, que també acollirà una lectura dramatitzada d’‘Andorra’, de Max Frisch

Andorra, a l'eix del cartell teatral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 51a Temporada de Teatre que organitzen conjuntament Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella es presenta com una desfilada d’actors andorrans, produccions andorranes i un text que porta Andorra al títol –el drama de Max Frisch, que arribarà en forma de lectura dramatitzada–. Per arrodonir la cartellera, el Claror manté la línia de portar produccions d’èxit a Catalunya amb rostres ben coneguts, i en aquest cas serà La treva, amb direcció de Julio Manrique i a l’elenc, Clara Segura, Ramon Madaula, David Selvas i Mima Riera. Les propostes contractades des dels comuns es complementen amb les col·laboracions amb les ambaixades: la de França la porta Triwap, amb un espectacle musical que obre la temporada dijous vinent, i la d’Espanya s’hi afegeix amb La batalla, muntatge que lliga teatre i dansa contemporània.

La cartellera obre dijous a la capital amb els jocs –fins i tot certs malabarismes– que els joves músics de Triwap protagonitzen a Et si on s’en mêlait?! I a partir d’aquí la temporada al teatre Comunal segueix en clau pràcticament andorrana i molta presència de la música a bona part dels espectacles programats, un altre dels eixos de l’edició, va destacar el cap de l’àrea de Cultura, Jan Cartes. A Alícia –torna la jove companyia Menú Teatral, amb els andorrans Boris Cartes i Núria Montes– hi ha música en directe, a banda d’una original posada en escena que revisita el clàssic de Lewis Carroll. També la música és, per descomptat, un ingredient imprescindible a Quin/a Cony/a, espectacle de dansa que prepara la companyia Líquid Dansa. I música hi haurà a Cabareta, proposta que clourà el cicle a la capital, una “delicatessen”, segons Cartes, estrenada al festival Grec barceloní.

Enmig de tanta música, la lectura dramatitzada del text de Max Frisch, avançament de l’obra que Ester Nadal dirigeix i que s’estrenarà el dia 9 al teatre Romea. A l’elenc, Mercè Folch i Carles Canut, però també Boris Cartes, Irina Robles o Sergi Vallés, entre d’altres.

A Sant Julià de Lòria

Pel que fa a Sant Julià, Aniversari, una producció de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), obrirà la temporada al Claror, amb text i direcció de Juanma Casero, que enguany també assumeix Els pastorets, que tanca l’edició i per als que enguany es recuperarà “l’estil més clàssic, familiar i emotiu”, va dir Elisenda Palomares, cap de l’àrea de Cultura laurediana.

Enmig arriba la proposta de l’Otoño Cultural de l’ambaixada d’Espanya: La batalla, d’Aranza Coello, “un espectacle poètic i nostàlgic amb elements de dansa contemporània”, segons Palomares. I La treva, tragicomèdia en clau d’humor molt àcid amb text de Donald Margulies. La història, la de dos reporters de guerra, parella, a qui el retrobament amb la vida quotidiana fa replantejar-se moltes coses.

Els comuns mantenen els pressupostos respecte a edicions anteriors: 14.000 euros el de la capital i 30.000 el lauredià, dels quals 20.000 es destinen a Els pastorets i la resta és el cost de La treva.

tracking