reportatge

Pokémon mai no mor

Encara que ja no es vegin hordes de caçadors de Pokémon digitals per ciutats, valls i cims, el popular joc segueix vigent.

Pokémon mai no mor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Allò de Pokémon Go va ser un fenomen puntual, explica Adry Evan Palau, que es troba entre els impulsors de la que volen que sigui una competició nacional, primer, i internacional, a continuació, d’aficionats al veterà joc de Nintendo, en versió clàssica. Una lliga de vuit gimnasos amb batalles en línia, medaller i premis. Una competició que de la versió digital passi a convertir-se, confien, en un torneig presencial que se celebri a Andorra. “A Espanya no hi ha res de semblant”, indica Palau, així que veu probabilitats que la lliga impulsada pels aficionats del país pugui expandir-se cap al sud i també cap al nord. “Hi ha molts aficionats a l’Amèrica llatina, però és complicat jugar amb ells pel decalatge horari.”

De moment, el grup d’aficionats de Facebook compta amb prop d’un centenar de membres “i va pujant a poc a poc”, diu el coordinador. Ara han entrat en contacte amb l’Associació Frikis d’Andorra, a través dels quals confien de ficar un peu al Saló del videojoc de l’any vinent, “i a veure si és un incentiu perquè el grup creixi”.

El gros dels aficionats, indica, està format per gent que frega la trentena, una mica amunt o avall. “Com en el meu cas, que fa vint anys que jugo, va ser el primer joc que em vaig comprar i espero que no me’n cansi mai”. Què té per enganxar-los? “La història que té al darrere, la manera que proposa per jugar i l’opció que t’ofereix per entrar en contacte amb molta gent i molt diferent”, assenyala.

tracking