espectacles

Miguel Poveda i homenatge a Yepes

El cartell arrenca el 6 d’octubre amb un espectacle al voltant de Lorca i Hernández

Miguel Poveda i homenatge a Yepes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantaor Miguel Poveda donarà el tret de sortida de la trenta-cinquena edició del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, que se celebrarà del 6 al 22 d’octubre. El cartell el completen la saxofonista holandesa Candy Dufler, el concert familiar Alícia al país de les meravelles, i els tres guitarristes Trio Desconcierto. A més, el festival commemorarà els vint anys de la mort de Narciso Yepes amb un concert de l’ONCA, dirigida pel fill del guitar­rista homenatjat, Ignacio Yepes, i que comptarà amb la presència del guitarrista Gerardo Arriaga com a solista.

Els responsables de l’esdeveniment van defensar, a la presentació del cartell, que el programa manté la qualitat musical de cada any amb l’objectiu d’atreure el màxim de públic. De fet, des de fa tres anys el nombre d’espectadors s’ha incrementat més d’un 50 per cent en haver incorporat noves tendències musicals. Així, segons el director artístic del certamen, Gerard Claret, l’any passat van desfilar per l’Auditori Nacional i l’església d’Ordino, segon escenari habitual del festival, aproximadament 1.500 espectadors. Unes xifres, va indicar Claret, aconseguides després d’obrir-se al pop-rock (propostes com Blaumut o Manel, l’edició passada), un viratge en alguns moments criticat. Enguany, per contra, no hi ha cap proposta de l’estil “per una qüestió d’equilibri” atès que l’any passat hi va haver les dues esmentades.

Tornant a la programació d’enguany, començarà el 6 d’octubre, amb la proposta del barceloní Miguel Poveda. A Ordino recalarà l’espectacle poètic i musical Íntimo, en el qual interpreta odes de poetes com Miguel Hernández i Federico García Lorca, i recuperarà l’univers de la copla, amb música de Pedro Guerra, Chicuelo o Amargós.

La segona proposta estarà protagonitzada per l’holandesa Candy Dufler, saxofonista que es va fer especialment coneguda amb la banda sonora de Batman, i que presentarà el disc més recent, Together, un recull de jazz, soul, dance, funk i fins i tot música llatina.

Proposta familiar

Fa poques edicions el festival va començar també a apostar pels espectacles familiars. Enguany diumenge 15 l’Auditori acollirà el musical Alícia al país de les meravelles de la companyia Viu el teatre. Claret va destacar que l’originalitat de la versió del conte recau en el fet que la temàtica està relacionada amb l’ús de les noves tecnologies.

El plat fort de la programació arribarà el 20 d’octubre, amb un concert de record a Narciso Yepes i a la seva guitarra. Serà a càr­rec de l’ONCA i del guitarrista Gerardo Arriaga, que van ser col·laboradors de Yepes, dirigits pel seu fill, Ignacio Yepes. El repertori s’iniciarà amb el Concierto de Aranjuez, de Joaquín Rodrigo, i continuarà amb la simfonia italiana de Felix Mendelssohn.

El Trio Desconcierto clourà el festival el 22 d’octubre amb una matinal a l’església parroquial, la segona proposta amb guitarres, per continuar amb l’homenatge a Yepes.

tracking