activitats

El jaciment de la Margineda tornarà a ser poblat medieval

El 23, 24 i 25 de juny el recinte arqueològic acollirà el festival Andosinoi

El jaciment de la Margineda tornarà a ser poblat medievalANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda es convertirà de nou en poblat medieval, en un del segle XIII, els propers 23, 24 i 25 de juny. Acollirà el primer festival Andosinoi, tres dies durant els quals es recrearà el modus vivendi de l’època i s’organitzaran tallers de fabricació de monedes, de vestits medievals, d’herbes medicinals i es fara demostracions de combat medieval, entre altres activitats. L’objectiu és portar un públic “més ampli” al jaciment, va destacar Pati Molné, de Molines Patrimonis, impulsors de la iniciativa amb la col·laboració del comú d’Andorra la Vella. També hi haurà visites guiades a la zona.

Andosinoi és “l’esment més antic que tenim a la documentació escrita sobre el possible poble que ocupava les valls d’Andorra”, i per això s’ha escollit aquest nom per batejar el festival, tal com va explicar aquest dilluns al migdia José Miguel Gallego, de l’empresa Artífex.

El jaciment ha estat escenari de concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus, però aquest estiu s’ha volgut fer un pas “més enllà”, va destacar Pati Molné, i d’una manera “diferent i divertida” amb “activitats didàctiques”, va afegir-hi Mònica Codina, consellera de Promoció Turística i Comercial del comú de la capital. L’entrada serà gratuïta i lliure per a tothom.

Durant la presentació, Pati Molné també va explicar que des de Molines Patrimonis s’està treballant “amb urgència” per cobrir el jaciment i protegir-lo de les inclemències de la meteorologia. S’estan estudiant diverses propostes amb arquitectes, va detallar, tot afegint que no ha de generar un impacte visual important.

tracking