Equipaments

Prop de 4.000 persones han passat pel Museu Thyssen en dos mesos

El director, Guille Cervera, es mostra satisfet amb la xifra de visites i recorda que es correspon amb la d’un “projecte en consolidació”

Prop de 4.000 persones han passat pel Museu Thyssen en dos mesosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra, Guille Cervera, es mostra “molt satisfet” amb el balanç dels dos primers mesos des de l’obertura de l’equipament: prop de 4.000 persones han desfilat ja per la mostra Escenaris. De Monet a Estes, que es va inaugurar el 16 de març passat. Cervera considera que és una “xifra interessant, que no està pas malament com a mitjana inicial per a un projecte que s’ha de consolidar”. En realitat, i si fos comparable a altres propostes museístiques del país, se situaria ja a la par amb Casa de la Vall, el monument més visitat: l’any passat hi van passar unes 22.000 persones, unes 1.800 al mes.

Però més enllà del que diuen els números, hi ha “la satisfacció que ens manifesta la gent que recorre el museu”, incideix Cervera. Un feedback que els manifesten els visitants espontàniament, explica, i del qual extreu la conclusió que “el visitant marxa content i entén el missatge del museu, un projecte diferent, perquè aposta per les obres de qualitat i per oferir camins per ampliar-ne la informació”, apunta, en relació a les pantalles tàctils instal·lades a la sala d’exposicions, on qui estigui interessat pot aprofundir en el coneixement de les obres i els autors exposats. Per al director del Thyssen Andorra, que els visitants surtin “positivament sorpresos” és un punt per al balanç.

Pel que fa a la procedència de la gent que fins ara ha entrat a la mostra, la major part són d’Espanya i Andorra, apunta, però també n’hi ha de múltiples nacionalitats: de francesos, italians, britànics i russos, “i això és molt interessant per a nosaltres, perquè facilitarà un efecte crida”. El boca-orella de visitants satisfets i el ressò que poden fer a les xarxes socials, recorda, “és molt positiu per a un projecte que s’està consolidant perquè ens permet expandir-nos cap enfora”.

Parlant de difusió, no obstant, sí admet que seria millorable. “Atesa l’envergadura de tot el projecte en aquest primer any de funcionament és cert que el pressupost dedicat a difusió ha estat més ajustat”, però l’any vinent “farem més feina”. En accions com advertir de manera més visible l’existència del museu des de l’entrada al país per la frontera. De moment, és el comú d’Escaldes qui es posarà mans a l’obra col·locant banderoles anunciadores de l’exposició a l’antic hotel Valira. Després “picarem a la porta d’Andorra la Vella, a veure si s’hi afegeixen”, però serà decisió del comú, insisteix.

Dia dels museus

El Carmen Thyssen s’afegirà dijous al Dia Internacional dels Museus, obrint les portes gratuïtament al llarg de tota la jornada. I per dissabte organitzen un taller de pintura a l’aire lliure (de 10 a 13 hores). A la tarda, de 16.00 a 18.00 hores, hi haurà recorreguts guiats en diferents idiomes amb reserva prèvia. Durant tot el dia hi haurà reducció de tarifes.

tracking