Música

Una "festa" d'àries i conjunts de sarsuela per cloure la segona temporada d'Andorra Lírica

L'acte tindrà lloc els dies 10 i 11 de juny i comptarà amb la participació del Cor de les Valls d'Andorra i de l'esbart Lauredià

Andorra Lírica aposta per una "festa" d'àries i conjunts de sarsuela per cloure la segona temporada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'última representació d'Andorra Lírica, 'La Traviata', va copar tota la dosi de "drama" que l'associació tenia prevista per a aquesta segona temporada. Així, i per cloure-la, han vogut canviar de registre i anar cap a un espectacle "més festiu i de caire folklòric". D'aquesta voluntat n'ha sorgit la Festa Lírica, que tindrà lloc els dies 10 i 11 de juny a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Andorra Lírica oferirà àries de sarsuela i conjunts "semiescenificats", perquè estaran "entre el recital i l'opereta", ha explicat la soprano i impulsora de l’associació, Jonaina Salvador. En d'altres paraules, l'associació "se'n va de revetlla".

Per a aquest nou format, i com ja ha passat amb els anteriors, "s'ha partit de zero"; és a dir, no s'han exportat projectes ja realitzats a d'altres escenaris mundials. I s'ha fet a partir de les àries més conegudes de la sarsuela, les quals "les hem enllaçat de tal manera que fan una obra en si mateixa", ha informat Salvador. Durant el recital la soprano estarà acompanyada d'un tenor, Beñat Egiarte, i un baríton, Guillem Forné, per conformar "un triangle amorós". La trama de l'obra serà descobrir amb quin dels dos es quedarà, ha explicat. Salvador ha promès sarsueles com 'El piropo madrileño', 'Dónde vas con mantón de manila', 'La canción de la Paloma' o 'Me llaman la primorosa'. Per acompanyar als solistes, hi haurà un quintet instrumental i també la participació del Cor de les Valls d'Andorra i l'Esbart Lauredià.

Per la durada, de poc més d'una hora, sumat al caire festiu, l'obra està molt destinada a tot tipus de públic, també infantil, ha destacat Salvador.

Andorra Lírica confia mantenir "l'èxit de públic" de les darreres representacions, on han comptat amb entre 700 i 800 persones per espectacle.

De moment, el futur de l'associació, molt pendent de subvencions i que ja van fer anul·lar 'Cosi fan tutte' del programa d'aquesta segona temporada, sembla que no es truncarà, i més després d'aconseguir una subvenció del Govern. De fet, la Festa Lírica serà el primer projecte on hi participa l'executiu, ha destacat el conseller de Cultura del comú de Sant Julià, Josep Roig, una manera de portar la temporada d'òpera en "l'àmbit nacional", ha considerat. El Govern hi aporta 9.000 euros en forma de subvenció pel 2017 que, juntament amb els 20.000 euros que aporta el comú lauredià, permeten començar a pensar ja en la tercera temporada d'òpera. Això sí, Salvador ha recordat que necessiten almenys el triple d'aquest pressupost per poder seguir amb l’ambició de fer "tres òperes l'any de qualitat artística molt bona".

Qui ja segur que aportarà novetats per a la tercera temporada que ja es perfila és el comú lauredià. Roig ha explicat que, igual que passa amb la Temporada de Teatre, s'oferirà l'opció de comprar entrada més sopar, "abans o després" de l'obra, a través de la plataforma virtual. Una opció que ha funcionat molt bé fins la data.

tracking