Propostes

L'Institut d'Estudis Andorrans inicia al Japó el recorregut per 'Geografies'

La proposta desplega cine, xerrades, exposicions i tallers per apropar la cultura nipona

L'Institut d'Estudis Andorrans inicia al Japó el recorregut per 'Geografies'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Guillamet, director de l’IEA, i Albert Padrol, editor del segell de viatges Altaïr, són amics i residents a Ordino, com es diria en aquell popular concurs televisiu. L’amistat els fa compartir sopars, amb sobretaula on es dediquen a arreglar el món; en un d’aquests, se’ls va acudir que, en comptes d’intentar fer impossibles, millor l’intenten explicar. Així és com els dos impulsors de Geografies expliquen que se’ls va acudir aquesta iniciativa que es materialitzarà en una primera proposta, que entre el 9 i el 21 de maig i amb el suport del comú i la col·laboració de Casa Àsia de Barcelona desplegarà a Ordino una desena de tallers, conferències, projeccions de cinema i exposicions al voltant de la cultura japonesa, de la gastronomia a la cal·ligrafia.

L’exposició Nippon donarà el tret de sortida, el dia 9, a la sala la Buna. Una mostra fotogràfica que va formar part del Japan Photo Project i que aplega les visions complementàries d’una parella mixta, Toru Morimoto i Tina Bagué, que es van estar 365 dies explorant Japó en imatges. El dimecres i dijous, dues conferències complementàries: Una occidental entre japonesos, de Verònica Calafell, traductora professional i exprofessora de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la visió contraposada, a Una japonesa entre nosaltres, l’oferirà Shigeko Suzuki, qui porta quatre dècades vivint a Barcelona.

Alexis Racionero oferirà (dia 12) una visió panoràmica del cinema japonès. I els dies 17, 18 i 19 es projectaran tres pel·lícules: Yojimbo, El imperio de los sentidos i Una pastelería en Tokio. El cap de setmana es consagrarà a la beguda tradicional japonesa (dissabte), amb un tast guiat per Roger Ortuño. Diumenge, taller per endinsar-se en la sofisticació de la cal·ligrafia, amb Mihono Ono.

La setmana següent començarà, dimarts, amb la xerrada Una història de samurais, de Jonathan López-Vera. I aquell cap de setmana, dos tallers: d’estampació tradicional el de dissabte i de cuina el de diumenge.

tracking