Espectacles

50 temporades entre drames i comèdies

Julio Manrique, Pep Anton Gómez, Guillem Albà, Isak Férriz, Emma Vilarasau i Jordi Bosch seran alguns dels noms que desfilaran pel cartell de la 50a Temporada de Teatre.

50 temporades entre drames i comèdies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cartell de celebració, la presentada ahir des dels comuns d’Andor­ra la Vella i Sant Julià de Lòria, amb activitats paral·leles –entre les quals una exposició de cartells al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià on oficiarà de mestre de cerimònies Joan Pera, com no podia ser menys– i vuit espectacles eclèctics, entre l’humor, el drama, la poesia i una proposta inèdita: el fenomen de les Escape Rooms convertit en muntatge escènic, amb Escape Show, l’aposta estrella de la part laurediana del cartell, van defensar el conseller de Cultura, Josep Roig, i la programadora, Laura Rogé. Primer espectacle similar que s’estrena al món, va recalcar aquesta última: debuta dissabte vinent, al Poliorama barceloní, on farà temporada abans d’iniciar la gira que el portarà al Claror. Una proposta “arriscada”, va admetre, i que exigeix del públic plena participació: des del pati de butaques hauran de participar per resoldre els enigmes que els salvaran la vida d’una (hipotètica, per descomptat) intoxicació amb gas.

Això serà a l’abril, per a una cinquantena temporada que rep el tret de sortida el proper dia 16, amb Avui no sopem, comèdia amb assumpte en voga entre les famílies d’avui: els avis volen gaudir de la jubilació, però cada dia se’ls acumulen més responsabilitats, amb fills que no acaben de marxar de casa. Dirigida per Pep Anton Gómez i amb Jordi Banacolocha i Maife Gil encapçalant el repartiment.

Julio Manrique torna al Claror, amb Una altra pel·lícula, novament un text de David Mamet. Manrique, en funcions de director i actor, porta una comèdia que gira al voltant de l’ofici de cineasta. El 9 de març i l’endemà (en un prodigi d’autocontraprogramació) s’espera Faemino y Cansado, amb l’espectacle Quien tuvo, retuvo, el que previsiblement atraurà més públic, i d’aquí que s’hagi optat per les 900 butaques al Centre de Congressos de la capital, segons van explicar el conseller de Cultura, Marc Pons, i el cap d’àrea del departament, Jan Cartes, qui va recordar que aquest duet, que ja va passar pel cartell amb un èxit considerable, beu de les fonts de l’humor surrealista de Tip i Coll.

També per la capital passarà un habitual de les seves programacions: Guillem Albà, amb Trau, a l’abril. Muntatge amb molta imatge i poc text, poètic i humorístic i plantejat com un homenatge als titellaires: precisament l’intèrpret i director de l’obra procedeix d’una família de titellaires. En resum, i segons Cartes, una proposta de “teatre delicatessen”.

La part andorrana de la programació la protagonitza d’una banda Isak Férriz, que arriba amb Snorkel, de la companyia La virgueria. Comèdia sobre la futilesa de les relacions a les xarxes socials. I els encampadans Lapsus Teatre portaran Sopar amb batalla al Comunal el 13 de maig.

La 50a temporada clourà amb un drama: Infàmia, amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch en els papers protagonistes.

La capital destina 10.700 euros al cartell i Sant Julià, 39.000, en aquest cas, amb un reforç de 9.000 euros.

tracking