Cinema

El Cineclub de les Valls, amb mirada social

La cinta de Loach ‘I, Daniel Blake’ obre demà el cartell d’hivern, amb set propostes, que tancarà el xinès Jia Zhan-Ke

El Cineclub de les Valls, amb mirada social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La més recent cinta de Ken Loach, I, Daniel Blake –discutida Palma d’Or al festival de Cannes– obrirà demà la nova programació del Cineclub de les Valls, que fins al proper mes de març oferirà set títols i que en aquesta ocasió ha fet menys concessions –la de Loach entre elles– al cinema amb aires més comercials, amb una ullada a cinematografies d’ar­reu del món, d’Argentina a Islàndia. I amb una preponderància dels films amb una mirada social sobre l’actualitat.

Argentí serà el pròxim film d’aquest mes de gener (dia 18), El ciudadano ilustre, de Mariano Cohn i Gastón Duprat. Una comèdia lúcida i delirant, segons la crítica, per la qual el protagonista, Óscar Martínez, es va fer amb el premi al millor actor a la mostra de Venècia.

Per al febrer estan programades –dies 1 i 15– la islandesa Fúsi (Corazón gigante), el retrat d’un inadaptat, un home que sobrepassa la quarantena i, per molt, el pes considerat saludable, un home que viu refugiat en una única passió: la reconstrucció de batalles de la Segona Guerra Mundial. Un dia rep un cupó per assistir a una escola de ball, on trobarà una dona tan solitària com ell. Un film premiat als festivals de Tribeca i la Seminci de Valladolid.

Per al febrer també, La propera pell, d’Isaki Lacuesta i interpretada per Àlex Monner, Emma Suárez (nominada a millor actriu secundària als Goya que estan a punt de celebrar-se) i Sergi López. El film, un thriller que es va construint al voltant d’un adolescent que, després d’anys desaparegut, ha de tornar a integrar-se a l’ambient familiar.

El març obrirà el dia 1 amb A bigger splash, de Luca Guadagnino, una producció italiana protagonitzada pels britànics Tilda Swinton i Ralph Fiennes i el belga Matthias Schoenaerts. La trama, al voltant de les vacances a Itàlia d’una parella de famosos, trencades per la irrupció d’un vell amic.

Per al dia 8 està programada la francesa Fatima, de Philippe Faucon, un drama que adapta una novel·la de Fatima Elayoubi al voltant de la immigració i la integració social.

Per tancar la programació de la temporada, una ullada al cinema asiàtic, amb forta presència a la cartellera de l’entitat, en aquesta ocasió amb Shan he gu ren (Más allá de las montañas) –el dia 15–, de Jia Zhang-Ke, premi del públic al passat festival de Donosti.

tracking