Concerts

El Canòlich Festival s'expandeix i espera arribar als 1.500 assistents

Més de 80 joves voluntaris del país, dels tres sistemes educatius, acolliran els visitants

El Canòlich Festival s'expandeix i espera arribar als 1.500 assistentsCOMÚ DE SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització del Canòlich Music Festival espera l’arribada, aquest cap de setmana, de joves de Barcelona, Madrid, València, França i de diferents punts del Bisbat d’Urgell amb l’objectiu d’assolir els 1.500 assistents durant els actes més multitudinaris que es faran a l’envelat del Prat Nou: l’eucaristia, la botifarrada i el concert de fi de festa. Acabada l’eucaristia, el copríncep d’Andor­ra, Joan-Enric Vives, farà la benedicció de l’esdeveniment.

“Andorra ha estat al llarg de la història una terra d’acollida i volem que el Canòlich Music sigui això, una expressió de fe d’una Església jove, en plena comunió i concòrdia amb els països veïns”, a explicar ahir el mossèn de Sant Julià, Pepe Chisvert, durant la presentació del festival. En aquest sentit, més de 80 joves voluntaris, dels tres sistemes educatius, seran els responsables de l’acollida dels joves que vindran de fora. El Festival aporta enguany una novetat tècnica: una pantalla gegant de 32 metres quadrats portada des de Galícia que farà de fil conductor de les diverses activitats que es realitzaran durant el cap de setmana.

Pel que fa a la programació, el divendres a la nit actuarà One, grup andorrà sorgit del festival, i el discjòquei Adny Hunter. Dissabte a la nit hi haurà un espectacle “en exclusiva” que s’anomena Calidoscopi i que barrejarà llum, so i imatge. La tarda del mateix dissabte s’organitzaran diferents tallers que giraran al voltant de la música i destaca especialment el rodatge d’una flashmob a càrrec del sacerdot Toño Casado.

El delegat de joventut del bisbat, Lluís Plana, va explicar que el festival no s’ha orquestrat per a un públic concret, sinó que “el Canòlich és obert a tothom i engresquem la gent que vulgui a fer-se present a tallers, concerts o l’eucaristia”. El comú col·labora amb el festival amb personal i amb la cessió d’equipaments: l’envelat, el centre esportiu on dormiran els joves i el centre cultural on es fan els tallers.

tracking