Escenaris

Natàlia Solà recupera 'Interiors', muntatge amb cançó lírica i poemes sobre Andorra

Natàlia Solà recupera 'Interiors', muntatge amb cançó lírica i poemes sobre AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Data complicada, la que va triar Natàlia Solà per portar el muntatge Interiors al teatre de les Fontetes massanenques. Complicada perquè el proper dia 30 coincidirà amb el concert de Raphael a Andorra la Vella. La pianista, compositora i pedagoga hi va treure importància: “són públics diferents, Raphael és la joventut”, va ser la resposta no exempta d’ironia. Així que a les 21.30 hores d’aquell dia, l’escenari massanenc viurà una nova representació d’una obra que es va estrenar a la dècada dels noranta, a Sant Julià, un muntatge de cançó lírica creat a partir de poemes d’autors com Miquel Martí i Pol, Antoni Morell o Esteve Albert, entre d’altres, i tots dedicats a Andorra.

L’espectacle el va presentar Solà ahir, acompanyada pel cònsol major de la Massana, David Baró, i el sotsdirector general de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, les dues institucions que li han donat suport en la iniciativa. “Em va presentar el projecte i en quatre minuts ja vam veure que l’espectacle havia d’estar a les Fontetes”, va dir Baró.

L’obra estarà interpretada per la jove soprano andorrana Jonaina Salvador i per Lluís Sintes, que cantaran els lied; amb Gerard Claret com a rapsode (veu en off), Pau Damià Riera al piano i coreografies interpretades per ballarins de la companyia Líquid Dansa per completar el muntatge.

La proposta, va recordar Solà, s’ha representat en aquest temps en escenaris ben diversos, de l’Ateneu barceloní i el Liceu a la Universitat de Tòquio. I previsiblement tancarà una data per tornar-se a fer a la Ciutat Comtal. “Quan s’arriba a la meva edat hi ha una certa nostàlgia del passat i un dia em vaig dir que el volia veure un altre cop”, va justificar la veterana pianista, instal·lada a Andorra des de fa quasi mig segle.

tracking