Equipament

Govern demana 200.000 euros de crèdit extraordinari per al Thyssen

Els diners estan destinats a les obres de condicionament interior de l’antic hotel Valira

Govern demana 200.000 euros de crèdit extraordinari per al ThyssenArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern finançarà amb un crèdit extraordinari de 200.000 euros (ha demanat l’aprovació al Consell General i atesa la majoria demòcrata no tindrà problema per obtenir-lo) les obres de condicionament del futur Museu Carmen Thyssen Andorra. Unes obres per habilitar els espais interiors de l’equipament, ubicat als baixos de l’antic hotel Valira, a Escaldes, i que segons el calendari previst s’han iniciat aquest mateix mes.

El calendari per posar el projecte en marxa preveu que les obres d’adequació es duguin a terme d’aquí a finals d’any. Entre els treballs que s’han de realitzar hi ha la construcció de dobles parets, les instal·lacions de climatització i il·luminació (equipaments vitals per a les delicades i valuoses obres d’art que exhibirà el museu), espai per a control de la seguretat, cafeteria, botiga i taller educatiu, entre altres dependències. La previsió és que el museu obri les portes al mes de febrer.

Amb aquest calendari tan ajustat a la vista, Govern considera “d’extrema urgència” l’avenç de fons per obtenir els diners necessaris per fer front a les obres i posar en marxa “en els millors terminis” el museu, “amb la voluntat decidida de fomentar la projecció de la nostra cultura tant dins com fora de les nostres fronteres i d’incrementar l’oferta cultural de qualitat com a element dinamitzador de l’economia del nostre país”, argumenta en el decret publicat al BOPA.

El Govern forma part, amb la família Thyssen, del patronat de la Fundació Museu Andorra, entitat de caràcter públic creada per gestionar el projecte i a la qual van fer una aportació de capital social de 51.000 euros per part de l’executiu i 49.000 de la família. La fundació està presidida per qui ocupi el càrrec de ministre de Cultura en cada moment, mentre que Carmen Cervera és vicepresidenta vitalícia, igual que serà vitalícia la presència de Borja Thyssen. La resta del membres del patronat està integrada pel titular de Turisme, el director del departament de Promoció Cultural i l’administrador de la família Thyssen, Jordi Macià.

500 metres quadrats

L’equipament ocuparà un espai d’uns 500 metres quadrats, la meitat dels quals seran destinats a la sala d’exhibicions. Suficients perquè puguin circular amb comoditat unes 120 persones, segons el disseny del projecte. Les exposicions –que finalment es renovaran anualment– aplegaran al voltant d’una vintena de quadres, procedents de la col·lecció de la baronessa, una quantitat que els promotors del projecte consideren idònia perquè els espectadors puguin valorar i gaudir de cadascuna de les peces presentades. De la mostra inaugural s’han anat avançant alguns detalls, com que hi haurà quadres de Henri Matisse i Paul Gauguin.

tracking