Dansa

L'Esbart de les Valls del Nord actuarà a la República Txeca

Participarà en un festival amb 130 agrupacions d’una vintena de països

L'Esbart de les Valls del Nord actuarà a la República TxecaC. O.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Esbart de les Valls del Nord viatjarà a Praga del proper dia 28 al 31 per participar en un festival folklòric tradicional que reunirà 130 agrupacions convidades d’una vintena de països, entre els quals Indonèsia, Estònia, Noruega, Mèxic i Taiwan.

A la capital de la República Txeca hi viatjaran vint-i-un membres del cos de dansa que aquests dies ja estan treballant en les coreografies que presentaran. En la primera aparició sobre l’escenari oferiran cinc danses del repertori andorrà: Nits d’Andorra, Festeig a les valls del Nord i Suite Andorrana, que inclou el Valset dels menairons, Dansaires andorrans i L’andorrana, tres composicions de músics nacionals instrumentalitzades per l’ONCA.

En la segona intervenció s’interpretarà el ball de Gitanes del Vallès i Aires de la Terra Alta, un reguitzell de jotes amb un compàs molt viu executades amb la força i energia que caracteritza el nostre cos de dansa, segons la descripció de Tudó. Per últim, el programa es completarà amb la glossa de les Danses de Vilanova, d’ambient carnavalesc, i el ball Pla de Sant Mateu, d’arrel valenciana.

Aquesta és la quarta actuació que realitza a l’estranger l’Esbart Valls del Nord, que ha tingut oportunitat d’actuar dins el territori català, a l’Escala i a Portbou, i també va viatjar a Budapest, en el marc d’un altre festival folklòric internacional.

Sandra Tudó i Pilar Capdevila, directores de l’agrupació, es van mostrar molt orgulloses de l’oportunitat de presentar aquesta part del patrimoni dansaire del país en aquesta trobada internacional.

tracking