Tradicional

L'Esbart Santa Anna estrenarà demà 'Tardes a Engordany'

L’agrupació protagonitzarà el festival amb què comença la festa major

L'Esbart Santa Anna estrenarà demà 'Tardes a Engordany'COMÚ E-E

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Esbart Santa Anna estrenarà demà Tardes a Engordany, al Prat del Roure i dins el festival que aixecarà el teló de la festa major d’Escaldes-Engordany. Es tracta d’un ball inspirat al segle XX, el cent per cent escaldenc, amb música de Brigit Garcia, coreografia de l’actual director artístic de l’esbart, Rafa Martín, i disseny de vestuari de Núria Barquín. En la coreografia participaran tots els dansaires, que escenificaran una de les tardes a la parròquia mentre els joves festegen.

El president del grup, Josep Manel Martín, va assegurar que se sent molt orgullós de poder estrenar aquesta coreografia, a més de recuperar-ne d’altres que feia molt temps que no s’havien ballat. Per la seva banda, el director artístic, Rafa Martín, va mostrar la voluntat d’estrenar balls cada any, tot i que ha reconegut que és molt complicat.

L’actuació tindrà lloc demà a les deu de la nit a l’escenari del Prat del Roure. Serà un festival format per nou peces: Dansa de Castellterçol, La morisca, Provenzal, L’arlequinada, Les disfressades, Contradanses, Ains de l’ànima, Mediterrani, i l’estrena de Tardes a Engordany, que tancarà l’espectacle.

Martín va assegurar sentir-se especialment orgullós amb l’estrena d’enguany, ja que és totalment parroquial per la seva temàtica: està inspirada en una tarda corrent a Engordany mentre els joves festegen a la plaça i juguen a cartes a la taverna. Però ho és també per la seva composició, ja que música, coreografies i vestuari són de gent de la parròquia. I entre les peces recuperades, Les disfressades, que feia més de deu anys que no es ballava.

tracking