Cinema

"Bring the sun home”, guanyadora del premi Gall Fer Andorra

La dotació econòmica del guardó que dóna Govern per a les autores és de 3.000€

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha fet entrega del premi Gall Fer Andorra a la cinta "Bring the sun home" de Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini. El premi Gall fer Andorra té l'objectiu de destacar aquells audiovisuals que per la seva temàtica, el seu tractament i el seu punt de vista fomenten i en difonen el respecte pel medi ambient i tots els valors que hi són associats. La dotació econòmica per part del Govern per a aquest premi és de 3.000 euros. El lliurament ha tingut lloc al Centre de Congressos d'Ordino després de la jornada de projeccions de les categories Medi Ambient-Ecologia i Cinema Recuperat que la Mostra ofereix en territori andorrà.

Els membres del jurat, Carlos Bria, Juan Ferrer, Judith Colell, Augusto Golin i Ivan Boccara, han deliberat a favor d'aquest documental italià pel seu contingut que presenta un projecte que aposta per l'energia renovable a cost sostenible, per la reflexió sobre les petites accions que poden canviar la vida d'una família i d'una comunitat i pel valor del paper de la dona que reflecteix la cinta.

"Bring the sun home" és una producció italiana del 2015, dirigida per Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini, amb música de Francesco Novara i el disseny de so de Kevin Pinto i Leandro Leal.

La pel·lícula narra la història de les primeres dones llatino-americanes que van prendre part dins el projecte de portar energia solar a les més remotes àrees del món, dut a terme per l'Indian NGO Barefoot College. Les dones van viatjar a l'Índia per assistir a un curs de 6 mesos per formar-se en producció d'energia solar, conjuntament amb 40 dones de tot el món. Després del període de formació, tornen als seus llocs d'origen com unes expertes en energia solar.

Les cintes seleccionades que optaven al premi eren:

"Alexandre, fils de Berger" d' Anne, Erik i Véronique Lapied

"Bring the sun home" de Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini

"El oso en los Pirineos" de Fernando Ballesteros

"Hadwin's judgement" de Shasha Snow

"Pêcheur du tarn" de Pascual Gaubert

"Une passion d'or et feu" de Sébastien Pins

tracking