Cinema

El Picurt converteix Ordino en una de les seus de projecció

El Centre de Congressos exhibirà el dia 22 els films de la secció d’ecologia

El Picurt converteix Ordino en una de les seus de projeccióSFG / TON VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia 22 se celebrarà la jornada andorrana de Picurt, la Mostra de Cinema dels Pirineus i la Cultura de Muntanya, que en aquesta edició es desenvolupa entre els propers dies 21 i 25. El Centre de Congressos d’Ordino acollirà diverses projeccions de la mostra, que enguany celebra els deu anys d’existència estrenant aquest espai al país. La projecció dels films és oberta al públic. Està previst que aquell mateix dia es faci entrega dels guardons corresponents al premi Gall Fer Andor­ra-Ecologia, amb obres que tracten temes d’ecologia i de medi ambient relacionats amb la muntanya. El premi està valorat en 2.000 euros.

En aquesta edició s’han implicat els departaments de Cultura i Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern, que s’afegeixen a l’Arxiu Nacional d’Andorra, que torna a participar en el certamen a través de la secció Cinema Rescat, dedicada a recuperar cintes.

A Ordino –que s’afegirà als escenaris tradicionals del festival a la Seu d'Urgell, Artedó i Alàs– es projectaran sis pel·lícules dins el premi Gall Fer. Aquestes cintes se centren en temes d’ecologia i de medi ambient relacionades amb la muntanya.

Enguany la mostra ha rebut un total de 170 obres, de les quals es va fer una selecció de 84 films de cultura de muntanya d’arreu del món, però amb especial interès a les produccions sobre els Pirineus. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat espanyol i han estat premiades als millors festivals de cinema de muntanya del món, com ara el Banff Mountain Film Festival de Canadà o el Trento Mountain Film Festival d’Itàlia.

tracking