Claror a ritme vienèsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apenes quedaven un parell de files de butaques encara per vendre ahir a última hora, unes localitats que Andorra Lírica, l’entitat impulsora, confiava que trobarien avui sortida per a la primera funció. Demà, repetició, a les sis de la tarda. Les vendes anticipades van anar una mica més fluixes però ahir començaven a espavilar-se i els organitzadors confien a aconseguir també una bona entrada.

Satisfets, doncs, amb els resultats diguem-ne comercials de la proposta, i molt també, va confiar Jonaina Salvador, alma mater del projecte, amb el que han aconseguit artísticament parlant i que aquest vespre podran oferir al públic. “Per als que van venir a veure Carmen, jo crec que tindran una gran sorpresa perquè presenciaran una cosa totalment diferent, des de les veus al muntatge escènic”, va exhortar Salvador als espectadors.

Els membres de l’elenc, pràcticament un centenar de persones entre cantants, ballarins i suport tècnic, van enllestir anit una llarga setmana d’assaigs que es van allargar des de les deu del matí fins a les onze de la nit. Salvador encarna el paper principal, al que s’afegeixen les veus del tenor Albert Deprius com a coprotagonista, i Maria Ponsatí, Alexandre Guerrero, Jordi Casanova, Andrés Jiménez i Jofre Belles. També hi ha força participació de gent del país, des dels barítons Guillem Forné, Prist Kist i Joan Carles Rodríguez, del Cor de Cambra de les Valls d’Andorra, al Cor jove dels Petits Cantors sota la direcció de Catherine Métayer. A banda, l’Esbart Laurèdia, amb coreografies creades per Jaume Tor­ra, director de l’agrupació.

La música de l’espectacle serà interpretada, en directe, per Guerassim i Ala Voronkov al piano i el violí respectivament. Música lleugera, amb reminiscències de saló vienès, per a una opereta còmica.

tracking