Reportatge

'New age' a Casa Rull

‘New age’ o simplement experimentació musical, que això de les etiquetes sol desagradar. Com sigui, a Casa Rull aquesta serà una nit de contrastos.

'New age' a Casa RullFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a Iñaki Barrocal, jove músic del país que últimament es presenta sota la pell d’Akiba Jonze, serà una mena de posada de llarg, de presentació en societat, protagonitzant un dels actes centrals de la Nit europea dels museus, amb aquest concert (a les nou del vespre) que l’autor ha titulat Llum. “Perquè la llum és un tema recor­rent a la meva música, un signe de tot el que és positiu i també de l’evolució que fem com a persones”, s’explica Barrocal-Jonze, qui ja té una curta però intensa trajectòria musical, amb catorze discos publicats fins al moment, i que ara presenta en aquest poc habitual escenari les composicions d’Akash, l’últim àlbum, que es pot escoltar de franc a través de la xarxa.

Música amb base electrònica, ritmes programats de beatboxing (aquells sorolls que produeixen amb la boca sobre tot els músics de hip hop) i pinzellades de pop amb tocs orientals. Una recerca del zen a través de la música que es presenta en directe per primer cop. Tot i que amb una certa adaptació a l’escenari, puntualitza el compositor i cantant. “El disc combina budisme i tecnologia, coses que vaig pensar que desentonarien totalment en una casa pairal andorrana del segle XIX, així que he optat per donar-hi un enfocament més relacionat amb la natura”.

Per a Barrocal, que fins ara ha protagonitzat algun concert a La Fada Ignorant, però amb versions de Mylène Farmer, o a alguna altra sala petita, aquesta és una bona oportunitat. “Em donarà més visibilitat; efectivament, penso que serà una posada de llarg”.

tracking